FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-08-21

Erdészek kitüntetései az AM-ben augusztus 20. alkalmából

Nagy István agrárminiszter Érdemrendet, Érdemkereszt különböző fokozatait, az Életfa Emlékplakett fokozatait és Miniszteri Elismeréseket adott át augusztus 20. alkalmából többek között erdészeti szakembereknek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Amikor fejet hajtunk Szent István műve előtt, nem csupán Szent István történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra is, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat - mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartott rendezvényen az Agrárminisztériumban.

Szent István példája arra tanít bennünket, hogyan teremthetünk magunknak otthont a Kárpát-medencében- emelte ki a miniszter. Ma is rajtunk múlik, hogy ezt az otthont meg tudjuk-e őrizni - hangsúlyozta. Eddig nemzedékről nemzedékre megőriztük képességünket, hogy lelkünket felemelve, akár a semmiből is megújítsuk államunkat. Ha erre a folyamatos megújulásra képesek leszünk, akkor a 21. század nyertesei leszünk- húzta alá.

Nagy István ünnepi beszédében a kenyeret a legősibb szimbólumok egyikének nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a telt kalász a Himnuszban is a bőség jelképe, a kenyér - ahogyan az imádságban is szerepel- mindennapi és a legfontosabb emberi táplálék.  Arról is szólt, hogy augusztus 20-a az új kenyér ünnepe is. Benne van az elvégzett munka öröme, benne van a jövő reménysége, és a megelégedettségé- tette hozzá.

Örömmel tölt el, hogy ezen az ünnepen adhatok át kitüntetéseket, ismerhetjük el azok munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak a nemzet gazdagodásához, az agrárium eredményeihez- fogalmazott a miniszter.

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Nagy István agrárminiszter több állami és miniszteri kitüntetést adott át.

 


 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje

 

Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, kitüntetésben részesült a fenntartható erdőgazdálkodás, az erdők biológiai egyensúlyának és vadállományának megőrzése érdekében végzett négy évtizedes kiváló tevékenységéért.

 

 


 

Magyar Arany Érdemkereszt

 

Bartucz Péter, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Gúthi Erdészet erdészeti igazgatója, kitüntetésben részesült a magyar vadgazdálkodás területén végzett négy évtizedes, eredményes szakmai vezetői tevékenységéért.

 

 

Varga Gellért Sándor, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott erdőmérnöke, az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Területi Szervezete Vadászati Hagyományokat Ápoló Kulturális Bizottságának elnöke, kitüntetésben részesült öt évtizedes műszaki vezetői és tervezői pályafutásáért, a magyar vadászati hagyományok megőrzését szolgáló elkötelezett munkájáért.

 

 


 

Magyar Ezüst Érdemkereszt

 

Bejczi Éva, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott gazdasági igazgatója, kitüntetésben részesült az állami erdőgazdálkodás területén a számviteli és pénzügyi rendszerek fejlesztésében végzett színvonalas munkája elismeréseként.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata

 

Naszvadi István, a Pilisi Parkerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült a Visegrádi Erdészetben végzett kiemelkedő szakmai munkájáért, életútja elismeréseként.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata

 

Répászky Miklós László, az MG Erdő Kft. ügyvezetője, kitüntetésben részesült a fátlan nagyalföldi térségben több mint 4200 hektár új erdő létrehozásáért, az erdei életközösség védelmében végzett tevékenységéért.

 

 

Somogyi Sándor, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott műszaki vezetője, kitüntetésben részesült a Parádfürdői erdészetnél és annak jogelődjénél végzett emberöltőnyi kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

 

 


 

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata

 

Dudás László Péter, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdőadattár karbantartója, kitüntetésben részesült az erdészeti igazgatás, erdészeti szakirányítás, és a magán-erdőgazdálkodás területén eltöltött több évtizedes munkájának elismeréseként, közösségteremtő tevékenységéért.

 

 

Horák János, a Gemenci Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült a Bédai Erdészetnél végzett kiváló vezetői tevékenységéért, a Boki kerületben természetes erdőfelújításokban elért sikereiért.

 

 

Dr. Sonnevend Imre, Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóság nyugalmazott botanikai főfelügyelője, kitüntetésben részesült a Bakony és a Balaton-felvidék természeti értékeinek feltárásáért és megismertetéséért végzett több évtizedes, kimagasló munkájáért.

 

 


 

A miniszteri elismerő oklevelek átadása előtt a Fordulj Kis Pej Lovam Tánzegyüttes adta elő az "Akkor szép a huszár, ha felül a lovára" című műsorát.

 

 


 

Miniszteri Elismerő Oklevél

 

Boruzs Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály erdészeti szakügyintézője, kitüntetésben részesült az erdőtervezésben, különösen az erdők állapotfelvételében, térképezésben, termőhely-feltárásban, erdőtelepítés-tervezésben végzett kiemelkedő tevékenységéért.

 

 

Drenyovszky András, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült a több mint öt évtizede az állami erdőgazdálkodás elhivatott szolgálatáért, a Gerecse hegység megjelenésében végzett tájformáló munkájáért, vezetői tevékenységéért.

 

 

Feketéné Pechtol Éva Mária, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott kereskedelmi főelőadó, kitüntetésben részesült a kitermelt faanyag értékesítésében, az export lebonyolításában, a külföldi partnerkapcsolatok ápolásában végzett kiváló tevékenységéért.

 

 

Galvácsné Kertész Viktória Henrietta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Számviteli és Pénzgazdálkodási Osztály osztályvezetője, kitüntetésben részesült több mint két évtizede az erdő- és vadgazdálkodók adatszolgáltatási kötelezettségeinek teljesítése érdekében végzett kiváló számviteli és gazdálkodási tevékenységéért.

 

 

Horváth Borbála, a Zalaerdő Zrt. belső ellenőre, kitüntetésben részesült a több mint négy évtizede az eredményes gazdálkodást segítő kiváló ellenőri tevékenységéért.

 

 

Kelemen László, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült a Pécsváradi Erdészetben végzett kiváló erdőnevelési tevékenységéért, közéleti munkájáért.

 

 

Kovács Zoltán László vadász, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kerületvezető erdésze, kitüntetésben részesült Szolgagyőr Kerületben a cseresek, cseres-tölgyesek megújításában végzett kiemelkedő munkájáért, példaértékű vadászati tevékenységéért.

 

 

Máté János, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdészeti igazgatója, kitüntetésben részesütl a természetközeli erdőgazdálkodásban, a hatékonyabb üzemgazdálkodás területén a termelés-irányítási rendszer fejlesztésében végzett kiváló tevékenységéért, vezetői munkájáért.

Máté János a kitüntetését később veszi át.

 

Végül a csoportkép az összes kitüntetettről. (Rákattintva nagyítható.)

 

Forrás: Az esemény, kormany.hu
Fotó és szerkesztés: Mőcsényi Miklós

Kapcsolódó:

 

A díjazottak teljes névsora itt érhető el.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.