FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-05-29

Gyerekekkel telt meg a Mátravasút

Kisebb és nagyobb gyerekekkel, apukákkal, anyukákkal, nagyszülőkkel teltek meg a gyereknapi vonatok az EGERERDŐ Zrt.-nél. A kisvonat három ünnepi járata Gyöngyösről indult Mátrafüredre, ahol a parkban a hagyományos légvár és arcfestő program helyett rendhagyó erdei sportágválasztó programmal készült az erdőgazdaság.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A kisvonat három ünnepi járata Gyöngyösről indult Mátrafüredre.

 

 

Rendkívül sok rekreációra vágyó ember keresi fel a Mátrát és a Bükköt, így számos sportegyesület, sport szolgáltató van a térségben, amelyek évközben több, mint száz nyilvánosan meghirdetett túrát, versenyt, sportprogramot szerveznek az EGERERDŐ Zrt. erdeiben. Az egyesületekkel együttműködve hozta létre az erdőgazdaság az erdei sportágválasztót, ahol a gyerekek több sportágba belekóstolhattak.

 

 

A helyi egyesületek közül a közel 170 fős tagsággal rendelkező Kékes Turista Egyesület mutatta be az egyik legkedveltebb erdei sportot, a túrázást. Az egyesület tagjai többek között a turistajelekről, a túrához nélkülözhetetlen eszközökről meséltek, mindemellett pedig az érdeklődők figyelmébe ajánlották a saját túráikat, melyre bárki, szinten minden héten csatlakozhat ingyenesen!

 

 

A másik, nagy tömegeket megmozgató erdei sportot, a tájékozódási futást az Egri Spartacus Sportegyesület képviseletében Veres Imre mutatta be egy mini pályán. A gyerekek térképpel kezükben bójáról bójára jártak, csippantottak, és közben gyorsan szaladtak, hogy minél rövidebb idő alatt tudják teljesíteni a feladatot.

 

 

A mátrafüredi High Tech Sportok Bázisa nem mindennapi sporteszközöket hozott az EGERERDŐ-s gyereknapra. Segway, monsterroller, monstercar, csupa érdekes nevű, a hétköznapinál jóval robusztusabb, erdőre, hegyvidékre tervezett sporteszközök. A gyerekek nagy izgalommal szálltak fel a tőlük jóval súlyosabb szerkezetekre, hogy egy rövid körre elvigyék a széles kerekű járgányokat.

 

 A gyermekek ünnepnapja szép, derűs időben, mozgalmasan telt. Reméljük, hogy a résztvevők sok élménnyel gazdagodtak és a későbbiekben sem feledik, hogy mozogni, erdőt járni, olykor extrém sportokat kipróbálni mennyire szuper kikapcsolódás.

Forrás: Egererdő Zrt.

Kiegészítés:

 

A Kékes Túrista Egyesület beszámolója néhány nappal korábbi eseményről:

 

"A Kékes Turista Egyesület XV. alkalommal rendezte meg a Mátrai Csillagok éjszakai teljesítménytúrát 2018. május 19-én.

A pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett túrán hagyományosan három táv közül választhattak az indulók, 15, 25, vagy 40 kilométeres útnak vághattak neki a gyöngyösi rajthelyről. Már megszoktuk, hogy legtöbben a legrövidebb (15 km-es) távot választják, aminek bőre szabott 6 órás szintideje (nem titkolt szándékkal) kisgyerekes családok számára is lehetőséget biztosít a sikeres teljesítésére.

A túra hetében megtartott rendezői útvonalbejárások és a meteorológiai előjelzések alapján száraz, nagyon jól járható terepviszonyokra számítottunk, esőmentes éjszakával.

A túra napján nem volt ugyan kifejezetten rossz idő, de mégis egy-két hosszabb-rövidebb zápor megmutatta az időjárás változékonyságát, és sarassá-csúszóssá tette a Sár-hegyet is, mindhárom táv közös szakaszát. Az eső néhány indulót elriasztott a túrától, pedig utólag nagy megázásokról tömegesen nem értesültünk, sőt a legtöbben (főként a rövid távon indulók) eső nélkül megúszták ezt az éjszakai kalandot.

A 15 km-es távon 671 fő, a 25 km-es távon 168 fő, a 40 km-es távon 89 fő indult, így összesen 928 fő vett részt a rendezvényen, közülük 873-an sikeresen teljesítve a túrát a célban oklevelet és kitűzőt vehettek át. A budapesti Hevér Gábor eddig minden évben részt vett az éjszakai teljesítménytúránkon, ezért a célban különdíjat vehetett át a hosszútáv tizenötszörös teljesítéséért. Ezúton is gratulálunk neki!

Köszönjük támogatóink, különösen az Egererdő Zrt. segítségét!"

 

Szőke György

elnök

Kékes Turista Egyesület

Forrás: FB

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.