FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-05-17

A Bútorszövetség az EQ-Wood projektben

Bekerültünk az EQ Wood 2018-as Erasmus +Sector programjába! Az európai szakképzésre és az iparági innovációra fókuszáló összehangoló projekt, melynek célja a versenyképesség és az innováció növelése az európai fa és bútoriparban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Első feladatunk a projekt számára egy kérdőíves kutatás elvégzése, melyet legfontosabb hazai "stakeholdereink" számára küldünk el, és kérjük a segítségüket abban, hogy töltsék ki és legyenek az EQ -Wood program részesei, ezáltal segítsék a hazai fa és bútoripar fejlesztését. 

 

Az EQ -Wood (European Qualifications for the Wood and Furniture Industry) Európai  Fa-, és Bútoripari Képzés egy Erasmus + Sector szakképzést összehangoló projekt, melynek célja a versenyképesség és az innováció növelése az európai fa -, és bútoriparban. Mindez egy újszerű tananyag létrehozása és bevezetése által valósulhat meg, melynek eredményeképpen ún. innovációs tanácsadók kerülnek kiképzésre. Az innovációs tanácsadók a legfrissebb zöld, digitális és marketing technikák ismeretében segítik a vállaltokat a szükséges újítások bevezetésében.

Az új tananyag azokra a speciális készségekre oktatja a tanulókat, melyeket a gyorsan változó európai faipar megkövetel.

 

Az EQ-Wood összefogás eredményeképpen egy átfogó, koherens európai szakoktatási és továbbképzési tervezet valósul meg. A projekt fő célja, hogy az innovációs tanácsadói szerepkört integrálja a szakképzésekbe és továbbképzésekbe Európa szerte.  Az innovációs tanácsadó képzés teljes képzésként is elérhető lesz elsősorban fiatalok számára, de független oktatási modulként is felvehetik felnőttképzésben résztvevők és szakdolgozók is, így biztosítva a folyamatos szakmai fejlődést számukra.

 

Az EQ Wood újszerű szakképzési tananyagot hoz létre, ötvözve a hagyományos tanórai oktatást e- oktatási modulokkal.  A projektben kulcsfontosságú szerepet kap a tervezett szakképzés harmonizációja az EU mobilitási és átláthatósági irányelveivel (EQF, EQAVET, ECVET) valamint a szakképzés validációjának és elismertségének biztosítása.

 

A projekt célja továbbá kiépíteni és megerősíteni egy az európai fa és bútoripari szakképzési és tréning hálózatot, mely folyamatosan biztosítja a szakági fejlesztéseket, tréningeket, speciális képzéseket, melyek reflektálnak az iparágban folyamatosan zajló technikai fejlesztésekre és az aktuális piaci trendekre.

Az EQ -Wood konzorciumban az európai fa és asztalos ipart képviselő szervezetek képviseltetik magukat. Szövetségek (FEDERLEGNOARREDO, Magyar Bútor és Faipari Szövetség, BBCWFI, CCI LYON) szakképzési centrumok (WOODWIZE, CONFORM, ITPIO,IPRA) és a szektor innovációt támogató központok (AIDIMME, INNOVAWOOD ASBL.)

 

Együttesen az EQ-Wood csapata komoly szaktudással rendelkezik a fa és bútoripart érintő innovációkkal, lehetőségekkel, duális képzéssel, mobilitással, internacionalizációval, digitális fejlesztéssel és vállalkozással kapcsolatban.

 

2018 januárjában az EQ -Wood partnerek Brüsszelben megtartották a projektindító értekezletet és megkezdték a közös munkát, elindult az EQ-Wood projekt.

Forrás: Bútorszövetség

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.