FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-03-12

A Hazai Vadász március 10-i adása

Látogatás a Koloska-völgyi Vadasparkban / "Barlangoljunk!" Március a barlangok hónapja / BEFAG Parkettagyár új fedőréteg gyártósorának átadása / Reviczkyvel az Erdőben - A Zselici erdő, mint turisztikai úti cél.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Látogatás a Koloska-völgyi Vadasparkban:

 

 

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz. Stábunk ellátogatott a Bakonyerdő Zrt. Koloska-völgyi Vadasparkjába, ahol dr. Szekrényes Tamás vezérigazgató-helyettest arról kérdeztük, hogy a vadasparki állatok hogyan vészelték át az elmúlt időszak zord időjárását.

 

"Barlangoljunk!" Március a barlangok hónapja:

 

 

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A "Barlangoljunk!" kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat. Stábunk a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén lévő Szemlő-hegyi barlangban járt és hogy miért is érdemes felkeresni ezt a barlangot, arról Hegedűs András barlangvezetőt kérdeztük.

 

BEFAG Parkettagyár új fedőréteg gyártósorának átadása:

 

 

Immár három Magyar Termék Nagydíj büszke tulajdonosa a BEFAG Parketta, ami jól mutatja a Bakonyerdő Zrt. elkötelezettségét a piacképes és keresett termék előállítása érdekében. 2017-ben a BEFAG készparketta "natúr készolajos" termékcsaláddal - már harmadszor- Magyar termék Nagydíjat sikerült elérniük. A gyárban éves szinten 700 ezer négyzetméter készparkettát állítanak elő, melynek több mint 80 százaléka export. A BEFAG márkanév Európa-szerte sok szakkereskedő, építő és építtető, valamint lakástulajdonos számára jelenti a tetszetős és megbízható minőségű kész parkettát.

Az eseményről a FATÁJ is részletesen beszámolt: BEFAG Parkettagyár új fedőréteg gyártósor avatása.

 

ÍGY KÉSZÜL. - Reviczkyvel az Erdőben - A Zselici erdő, mint turisztikai úti cél- werkfilm:

 

 

A Reviczkyvel az Erdőben című filmsorozat tovább folytatódik, ezúttal a Zselici Tájvédelmi Körzetben, amely a SEFAG Zrt. Zselici Erdészetének Központja. A 8.000 hektáros összefüggő erdőtömbben található egy kilátó, amely tulajdonképpen majdnem a legmagasabb pontja a Zselicnek. Innen tiszta időben jól látszik a Badacsony, a Kelet-Mecsek, jól látni a Misina Tetőt, de a horvát hegyeket is. A zselici tömb nyugodtságát a városlakók, a környezetbe élők és a távolabb élők nap mint nap megtapasztalhatják, különösen azóta, amióta a Zselici Csillagpark intézménye működik. Műsorvezetőnk megtudta azt is, hogy honnan kapta Márcadópuszta a nevét, valamint, hogy hogyan segít a SEFAG Zrt. abban, hogy lokálpatriótává váljon. A területen található épületek felújításával, a tó létrehozásával, források fölújításával céljuk a hétköznapi embert kicsábítani az erdőbe és olyan helyet biztosítani számára, hogy jól érezhesse magát kint a természetben.

Forrás: Hazai Vadász

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.