FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-02-26

Ismét magyar sportfavágó áll a dobogó tetején

A FeHoVa Kiállításon magyar, román és cseh sportfavágók mérték össze erejüket és ügyességüket a pénteki kvalifikáción, valamint a szombati döntőn. A rendkívül izgalmas verseny végül magyar sikert hozott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Február 16-17-én pénteken és szombaton került megrendezésre a két napos STIHL TIMBERSPORTS International Competition a Hungexpon. A FeHoVa keretében megrendezett nemzetközi sportfavágó versenyen magyar, román és cseh sportolók mérték össze tudásukat. A pénteki kvalifikációról öten jutottak tovább a másnapi döntőbe, amire már biztos résztvevőként készült a STIHL Timbersports magyar és román válogatott tagjai mellett a versenyen kívül induló háromszoros világbajnoki ezüstérmes cseh Martin Komarek is. A döntőre a többfordulós összecsapást követően Bakó András (HU), Balázsi Dávid (RO), Rittlinger Róbert (HU), Pankotai Zoltán (HU), Freschli Krisztián (HU) kvalifikálta magát sikeresen.

A szombati döntőre zsúfolásig megtelt a színpad előtti terület. A FeHoVa csúcsrendezvényének számító versenyen a világbajnokság szabályai szerint három fordulóban zajlottak az összecsapások. Az első fordulóban underhand, stocksaw és standing versenyszámokban, a másodikban single buckban és spring boardban, a harmadik fordulóban pedig hot saw versenyszámban mérhették össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a sportolók. Az összetett versenyben végig kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtó Juhász István állhatott fel a dobogó legtetejére, az ezüstérmes a román színekben induló Nagy Botond lett, a harmadik helyen pedig a szintén román Dan Petresco végzett.

 

 

"Hazai közönség előtt versenyezni mindig különösen izgalmas és szívet melengető érzés" - mondta a díj átvételét követően a Magyarországon veretlen Juhász István. A sportfavágó mind a saját, mind pedig a magyar válogatott többi tagjának eredményével elégedett volt, úgy véli azonban, hogy vannak még bennük tartalékok. "Minden ilyen verseny remek lehetőség számunkra, hogy az év végi világbajnokságra a lehető legjobban felkészüljünk. Az pedig, hogy az aranyérmet itthon tarthattuk, külön öröm mindannyiunknak" - tette hozzá Juhász.

Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft. marketingigazgatója a versenyt követően úgy nyilatkozott: nagy büszkeség a vállalat számára, hogy az egyik legnépszerűbb hazai szakmai kiállításon, a FeHoVa-n hozhatták még közelebb az emberekhez a sportfavágást. "Rendkívül izgalmas versenyen vagyunk túl, és biztos vagyok abban, hogy a nézők is átérezték, milyen komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve a sportolók egy-egy ilyen nemzetközi megmérettetésen" - mondta. Szentesi Levente hozzátette azt is, remélik, hogy a közeljövőben több, hasonló rendezvényen is tudják majd népszerűsíteni a sportágon keresztül az erdőjárást és az erdőgazdálkodást.

Forrás: fakitermeloverseny.hu

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.