FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-02-08

Megújult a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja

Február elején megújult a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja, mely már okostelefonra és tabletre is optimalizált. Célja a tájékoztatás: bemutatni a pilisi erdők értékeit, az erdészek munkáját, és segítséget adni a természetjáróknak túráik szervezéséhez.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. megújult honlapján kiemelt helyet kaptak a természetjárással kapcsolatos információk: ha valaki bizonytalan lenne, hogy merre induljon kirándulni, számos látványosság leírása közül választhatja ki a számára leginkább megfelelő úti célt vagy éppen erdei szálláshelyet. A Pilis Bike kerékpáros útvonalhálózat térképeit böngészve megszervezhető egy könnyed családi biciklizés vagy akár egy keményebb edzés is. Számos aktuális információt olvashatnak a tűzgyújtási tilalomtól kezdve a gombagyűjtés szabályain át az időjárásig. (Ez utóbbihoz nagy segítséget jelenthet a pillanatnyi helyzet megismerésében a Pilisben található webkamerák képeit összegyűjtő funkció.)

 

 

Az új honlap okostelefonra és tabletre is optimalizált, így akár útközben is használható. Közvetlen kapcsolatot alakítottak ki az erdőgazdaság közösségi média-felületeivel is, így könnyen elérhetők az ott található szöveges vagy éppen videótartalmak is.

A turisztikai fókusz mellett a megújult tartalom részletesen bemutatja az erdészek szakmai munkáját is, amelynek legfőbb célja az erdők fenntartása. Kiemelt figyelmet kapott továbbá a természetvédelem is, ami a természeti értékek aktív megőrzésének példáit gyűjti össze és ismerteti. Nem utolsósorban pedig a honlapon megtalálhatók a Pilisi Parkerdő Zrt. erdei iskolái (Madas László Erdészeti Erdei Iskola, Hármashatár-hegyi Erdészeti Erdei Iskola) és a tavalyi évet látogatói rekorddal záró Budakeszi Vadaspark is.

Forrás: Parkerdő

Kapcsolódó:

 

Rögvest új hírek az új honlapról:

 

Tél végi rendrakás a Pilisben

Az ország leglátogatottabb parkerdeiben a Pilisi Parkerdő Zrt. mintegy 100 millió forintot fordított rendrakásra. Az erdészek a feladatukat immár betöltött erdővédelmi kerítéseket, használhatatlanná vált magasleseket, romos épületeket bontottak, illegális hulladéklerakókat számoltak fel, és számos erdei kunyhó, forrásfoglalás és sorompó karbantartását is elvégezték.

 

Újjáépítették a Vaskapu-hegyen található Magyarok Nagyasszonya szoborhoz vezető kőlépcsőt

Esztergom város önkormányzata, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Magyar Turista Egyesület Esztergomi Osztályának összefogásával újjáépült a Vaskapu-hegyen található Magyarok Nagyasszonya szoborhoz vezető kőlépcső. A felújításhoz szükséges anyagi forrást Esztergom önkormányzata biztosította, a kivitelezést a Magyar Turista Egyesület elképzelései alapján a Pilisi Parkerdő Zrt. végezte.


Új nyomvonalon indul nyáron a Pilisben az Erdei Vándortábor

Megújult pilisi útvonalat járhatnak végig az érdeklődők a Vándortábor Program idei nyári szezonjában. A számos természeti és kulturális látnivalót kínáló programra már lehet jelentkezni a www.vandortabor.hu oldalon keresztül.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.