FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-12-11

30 év közös munka, tapasztalatcsere és örök barátság

Az EGERERDŐ Zrt. és német partnere a Mecklenburg-Vorpommerni Államerdészet közötti legutóbbi, egyben jubileumi találkozó 2017. novemberében volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A ma embere rövid időre tervez. Gyors autó, gyors kaja, gyorstalpaló képzés, felgyorsult emberi kapcsolatok és még folytathatnám a sort.

Mi erdészek -hivatásunkból eredően- hosszabb távon gondolkodunk, hiszen az erdő megkívánja az akár 100 évig is tartó gondoskodást. Az emberek jönnek, mennek életünkben, változnak szakmai nézeteink, de az igazi barátságok, mély emberi kapcsolatok állandóak. Az erdészek zárt világában a kapcsolatok hosszú-hosszú évekig megmaradnak, akár több évtizedig is.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a változások vihara nem tépázta meg az EGERERDŐ Zrt. és a németországi Mecklenburg-Vorpommerni Államerdészet kapcsolatát, mely már 30 éve tart. A 2017 novemberi jubileumi találkozás Németországban zajlott, ahol az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, Dr. Jung László vezette a delegációt. További tagok: Dobre-Kecsmár Csaba, a cég általános vezérigazgató-helyettese, Nahóczki László, az Egri Erdészet vezetője, és a 30 éves kapcsolat kiépítéséében résztvevő Wágner Tibor nyugalmazott erdőmérnök volt.

 

 

A német kollégák szívélyes fogadtatásban részesítették megérkezésükkor a magyar szakembereket. Első programként az államerdészet malchini központjában, Manfred Baum Úr, mint a szervezet vezetője, mutatta be a helyi államerdészet szervezeti felépítését, működését és legfontosabb számszaki adatait. A helyiek bemutatták legújabb közjóléti fejlesztésüket, az 1000 éves Ivenack-i kocsányos tölgyeknél található interaktív lombkorona tanösvényt és látogató központot, mely 5 millió euró költséggel épült meg. A szervezet Nossentiner-Heide-i erdészetének Damerow-i bölényrezervátumát, az ott zajló erdészeti munkát is megismerhették társaságunk szakemberei. A színes programból a vadászati események sem maradhattak ki, ahol a magyarországitól eltérő rendszerű társasvadászati mód szervezésének és lebonyolításának szakmai fogásaiba pillanthattak be kollegáink.

A szakmai programok mellett É-K Németország legészakibb szigetét, Rügent, annak természeti kincseit és Stralsund városát is bemutatták a delegációnak.

A látogatás elérte célját, tovább mélyült a német-magyar szakmai kapcsolat, mely reméljük legalább még 30 évi tart, hiszen a tapasztalatcsere, az egymás munkájának, jövőbeli céljainak megismerése sok-sok új gondolat csírája lehet.

Vigh Ilona,  EGERERDŐ Zrt.

Kiegészítés:

 

Szeptember 5-én volt Egerben Wágner Tibor: Fejezetek az egri erdőgazdaság történetéből című könyvének bemutatása. Nos, aki többet szeretne megtudni a fenti magyar-német erdészeti örök barátság gyökereiről és kilombosodásáról: e könyvben olvashatja el a részleteket.

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.