FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-10-10

Elindult a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció

Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja indult el - 30 ezer szoba újulhat meg, ötezer új munkahely jöhet létre Magyarországon a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően. 70%-os támogatási intenzitás is elérhető.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A program első ütemét október 5-én meghirdette a Magyar Turisztikai Ügynökség, a pályázók akár a beruházás értékének a 70 százalékát is megkaphatják vissza nem térítendő támogatásként. A fő cél, hogy a vidéki szálláshelyek megújuljanak, a pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont, hogy a fejlesztések gazdaságilag hosszú távon fenntarthatóak legyenek.

 

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja. Célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztika központja legyen. A program célja olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projektek támogatása, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak, és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

 

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program zászlóshajó projektje. A konstrukció 14 éves futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg.

 

Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívásai elérhetővé váltak a kisfaludyprogram.hu oldalon. A program első ütemét valamennyi vidéki panzió megújítására, valamint a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség szállodafejlesztéseinek támogatására hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség.

 

A pályázat célja a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítése, oldva a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket, a helyi turisztikai fejlesztési irányvonalakhoz illeszkedve.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a bírálati szempontok között kiemelten kezeli a hosszú távú turisztikai és pénzügyi fenntarthatóságot, a beruházás turisztikai szükségességét és a minőségi javulás kritériumrendszerét.

 

Az első felhívások október 5-től elérhetőek, és a felkészülési időszakot követően a panziók fejlesztésére 2017. október 19. és december 4. között, míg a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai desztinációban található szállodák fejlesztésére 2017. október 19. és november 20. között nyújthatóak be támogatási igények.

 

Mindhárom felhívás esetében a Kormány által biztosított, a hazai költségvetésből finanszírozott, vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, melyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki. Ezen program keretösszege 50 milliárd forint; futamidő: legfeljebb 15 év; hitel összege: hitelfelvevőnként - meglévő turisztikai kapacitáshoz kapcsolódó fejlesztés esetén minimum 10 millió forint, maximum 500 millió forint, - új turisztikai kapacitás létrehozására irányuló beruházás esetén minimum 10 millió forint, maximum 3 milliárd forint.

 

A támogatási igények befogadása és értékelése folyamatosan történik majd.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.