FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-09-11

Átadták a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolnát

Az FM 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Káld-Hidegkúti Kisboldogasszony kápolna felújításához, melyet szeptember 8-án dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepélyes keretek között áldott meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az eseményen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamit dr. Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár mondott köszöntőt.

 

 

Bitay Márton kiemelte, hogy ez a kápolna több mint pusztán erdei kegyhely. A megépítésével tiszteletünket kívánjuk tenni az erdőben, az erdőért dolgozó és ott elhunyt munkatársaknak. A kápolna egy méltó emléket állít azoknak a kollégáknak, akiknek munkája és elhivatottsága nélkül nem állnánk itt a mai napon. Legyen példa előttünk az ő tudásuk, szakmaszeretetük, emberségük, áldozatkészségük - folytatta az államtitkár.

V. Németh Zsolt beszédében hangsúlyozta, milyen nemes és áldozatkész lélekre vall, ha valaki templomot épít, hisz a templom segítségével közelebb kerülhetünk az éghez, ezáltal az Úrhoz. Megemel minket, megemeli a lelkeket - mondta ünnepi megemlékezésében az államtitkár, majd zárásként Assisi Szent Ferencet idézte: "egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál".

 

 

Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az utóbbi évek természeti kárai, a klíma változása számos nyomot hagynak élő környezetünkön. Kevés a csapadék, forró a nyár és egyre több vihar sújtja az erdőket. Azok a fák tudnak ellenállni a vihar erejének, amelyeknek mélyen van a gyökere, erősen rögzíti a talajhoz a törzset és a koronát. Ilyen erős gyökér számunkra a kereszténység és ez a másik ok, amely miatt megépítésre került a kápolna. Kötődésünket Székelyföldhöz nemcsak a szentélyben elhelyezett csíksomlyói Szűz Mária-szobor arányosan kicsinyített másolata jelképezi, hanem a testvérmegyei kapcsolat Vas és Hargita megyék között, illetve a Szombathelyi Erdészeti Zrt. több évtizedes szakmai és baráti kapcsolata a ROMSILVA román állami erdőgazdaság Csíkszeredai Erdészeti Igazgatóságával.

Forrás: FM Sajtó

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.