FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-08-24

Budakeszi Vadaspark: 09.26.: erdőtűz megelőzés, 09.02.: terepfutás

A Budakeszi vadasparkban augusztus végén a gyerekeknek erdőtűz megelőzési bemutató, szeptember elején pedig minden korosztálynak terepfutó verseny lesz.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Tűzvédelmi Nap a Budakeszi Vadasparkban

 

A Budakeszi Vadaspark a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programmal közösen idén is megrendezi a Tűzvédelmi Napot. Így az érdeklődők augusztus 26-án, szombaton, informatív, játékos vetélkedőn ismerkedhetnek meg az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb alapszabályokkal. Az erdőtüzek 99%-át ugyanis gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan mi, emberek okozzuk.

 

 

Az ősz eleji, melegebb napokon is sokan döntenek úgy, hogy kilátogatnak az otthonukhoz közeli erdőkbe, hogy a szabad ég alatt rakjanak tábortüzet, esetleg süssenek-főzzenek. Azonban a gondatlanul meggyújtott, vagy nem megfelelően eloltott tüzek sok millió négyzetméternyi erdő, rét, nádas és benne több százezer élőlény pusztulását okozhatják, nem csak a nyári időszakban.

Épp ezért született meg az Európai Unió LIFE programjának támogatásával a FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Program, melynek célja, hogy játszva tanítsa meg az embereket a tűzrakás szabályaira, valamint az erdőtűz-megelőzés hatékony módszereire. Az augusztus 26-án a Budakeszi Vadasparkban tartandó Tűzvédelmi Nap ehhez az EU-programhoz kapcsolódva is azt tűzi ki céljául, hogy az őshonos állat- és növényvilág védelmében olyan hasznos tudással lássa el a kicsiket és nagyokat, amely segíthet megóvni életünket és legfontosabb természeti értékeinket.

Az ismeretterjesztő program részeként az érdeklődők egy öt állomásból álló vetélkedőn tehetik magukat próbára, amiben korosztály-specifikusan ismerkedhetnek meg a tűzvédelemmel. A vetélkedőn többek között rajzos feladatok, dominó, óriás puzzle és locsolóvár várja a kisebbeket, míg a nagyobb gyermekek a tűzrakási és tűzmegelőzési módokat sajátíthatják el játékos köntösbe bújtatva. A belépőjegy mellé járó menetlevélben a pályák is nyomon követhetőek, melyek teljesítéséért ráadásul apróbb ajándékok is bezsebelhetők.

A FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Program 9:30-16:30-ig tart, melyen a részvétel a vadasparki belépőjegy árán felül ingyenes!

Nem lehet eleget hangsúlyozni: nemcsak nyáron, hanem az őszi hónapokban is kiemelt jelentőséggel bír, hogy szabadtéri tűzgyújtáskor az erdőt járó kirándulók betartsák az alapvető tűzgyújtási szabályokat:

- Soha ne dobj el égő cigarettacsikket!

 

- Erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen gyújts tüzet!

- Gondosan oltsd el a tüzet, használj hozzá vizet, vagy legalább 5 centiméternyi földet, máskülönben a szél visszagyújthatja!

- Igyekezz a kertedben is csak akkora tüzet rakni, amiből a szél nem tud izzó zsarátnokokat elvinni!

- Tartsd be a tűzgyújtási tilalom szabályait!

- Soha ne hagyd őrizetlenül a szabadtéri tüzet!

 

A biztonságos tűzrakás legfontosabb fortélyairól és a tűzgyújtási tilalom szabályairól további információk a www.erdotuz.hu oldalon találhatók.

 

Az esemény plakátja pdf-ben.

 


 

Terepfutóverseny kicsiknek és nagyoknak a Budakeszi Vadasparkban

 

A Budakeszi Vadaspark szeptember 2-án (szombaton) nagyszabású terepfutó rendezvénynek ad otthont. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy a vadaspark mint a verseny egyik főszervezője az aktív rekreáció és a családi sportolás helyszínévé válhasson. A terepfutóversenyre online, kedvezményes árakon augusztus 30. éjfélig, valamint a helyszínen, személyesen is lehet majd nevezni.

 

 

A Budakeszi Vadasparkban és közvetlen környezetében lévő erdőterületek és turistautak szeptember első szombatján gyerekzsivajtól és futócipők dobogásától lesznek hangosak. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa különféle távjait és útvonalait a versenyszervezők (a Budakeszi Vadaspark, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. és a Pilisi Parkerdő Zrt.) úgy alakították ki, hogy a legkisebbek is sikerélménnyel gazdagodjanak, de a rutinosabb sportolók, vagy a családosan indulók se maradjanak kihívás és sportolási lehetőség nélkül.

A rajt-cél állomás a Budakeszi Vadaspark főbejárata lesz, a futamok az ünnepélyes megnyitó után, 10:05-kor kezdődnek. Minden távon és kategóriában érem és oklevél díjazásban részesülnek nemenként az 1-3. helyezettek, az egyes futamok abszolút 1. helyezett női és férfi versenyzői pedig gyönyörű serleggel mehetnek haza. A távok teljesítőit pedig kivétel nélkül egyedi befutóérem és a szeptember 2-3-ai hétvégén felhasználható ajándék vadasparki belépő várja a célban.

 

A versenyen 7 egyéni és 1 csoportos kategóriában lehet indulni:

- Vadas Ovis (300 m)

- Vadas Sulis (800 m)

- Vadterepező (4km)

- VadExtrémke (9km)

- VadExtrém (18km)

- Erdőkerülő túra 4km (14 év alatt)

- Erdőkerülő túra 4km (14 év felett)

- Vadas Családi kör (300 m)

 

A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa részletes versenykiírását és a nevezéssel kapcsolatos legfontosabb információkat a verseny honlapján lehet megtekinteni.

A szervezők tehát online, kedvezményes árakon, augusztus 30. éjfélig várják a nevezéseket, de azok se csüggedjenek, akik valamiért kicsúsznának ebből a határidőből, mert a verseny napján 8:30-tól (és legkésőbb az adott futamok rajtjai előtt 30 perccel) lehetőség lesz helyszíni, személyes nevezésre is.

 

Forrás: ...

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.