FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-06-06

Hazai Erdész 165. adása

Pilisi Parkerdő Zrt. 32. Jelölőversenye / Solti Kulcsosház átadó ünnepség / Alsóerdei kerékpáros útvonal és pihenőhely átadó ünnepség / STIHL Bajnokok Bajnoka Verseny Szegeden

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Pilisi Parkerdő Zrt. 32. Jelölőversenye

 

 

Az erdőgazdaság 32. alkalommal rendezte meg hagyományos erdészversenyét május 10-én, amelynek idén a Pilisszentkereszti Erdészet volt a házigazdája.  A feladatok között írásbeli teszt, örökerdő fókuszú faegyed-jelölés és trófeabírálat is szerepelt. A rendezvény végén az Év Erdésze-díjat szakmai pályafutásának elismeréseként Simon László, a Pilisszentkereszti Erdészet kerületvezető erdésze vehette át.

 

Solti Kulcsosház átadó ünnepség

 

 

A KEFAG Zrt. a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával egy meglévő épületét kibővítve megépítette legújabb 12 férőhelyes szálláshelyét a Duna közelében horgászok, kerékpárosok, túrázók, zarándokok, vadászok és természetjárók számára. A Kulcsosházat május 26-án ünnepélyes keretek között dr. Bitay Márton Örs államtitkár, Sulyok Ferenc vezérigazgató, és Kalmár Pál polgármester avatták fel és Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg.

 

Alsóerdei kerékpáros útvonal és pihenőhely átadó ünnepség

 

 

Idén május 13-án kerül megrendezésre a hagyományosnak tekinthető "Kincsek között élünk" elnevezésű kerékpártúra az Ormánságban. A térség legszebb látnivalóit felvonultató népszerű rendezvényen több százan barangolják be két keréken az alsóerdei szakaszt is felfűző új útvonalat.
A Mecsekerdő Zrt. célja az volt, hogy az általa kezelt erdőtömböt feltáró erdészeti útszakaszt becsatolja a térség népszerű kerékpáros hálózatába, miközben az ormánsági területek értékes faanyagot biztosító természetes erdőállományainak, erdő- és vadgazdálkodása megismerésének lehetőségét kínálja a térségben kerekező turisták számára.

 

STIHL Bajnokok Bajnoka verseny Szegeden

 

 

Idén harmadik alkalommal csaptak össze Magyarország legjobb fakitermelő csapatai a STIHL Bajnokok Bajnoka trófeáért. A verseny május 20-án került megrendezésre Újszegeden az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány, a Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért, a DALERD Zrt., a Csongrád Megyei Vadászkamara és a Tisza-Stil Kft. szervezésében. A verseny alatt az érdeklődők a magyar sportfavágók Timbersport's látványos bemutatóját is megnézhették.

 


 

Következő, HAZAI VADÁSZ TV Magazin műsorunkat 2017. június 10-én, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

Előzetes:

 

 

XXI. Veszprém Megyei Vadásznap Pápán

Idén sem múlhatott el a Pápai Agrárexpó a Veszprém Megyei Vadásznap megrendezése nélkül. A látogatókat egész napos rendezvények, úgy mint vadászkutya, solymász, mezőgazdasági gépbemutató, gyermek kalandpark, gasztrofalu, íjászat, lovaglás, kézműves foglalkozás, főzőverseny várták.

 

VIII. Keszegi Favágó Verseny

Május 27-én szervezték meg a VIII. Keszegi Favágó Versenyt a XVI. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság elődöntőjeként. A végső megmérettetés előtt a versenyzők 5 regionális elődöntőben mérik össze tudásukat, hogy kvalifikálhassák magukat a szeptemberi döntőre.

 

VADÁSZTEA Percek Dr. Székely Lászlóval

VADÁSZTEA Percek sorozatunkban Dr. Székely Lászlóval, az Észak-magyarországi Vadászszövetség elnökével beszélgettünk.

Forrás: Hazai Erdész

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.