FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-05-19

Faipar az Irinyi terv kiemelt iparágai között

Az Irinyi tervben a kiemelt iparágak közé tartozik a ... és a faipar, valamint az ezekhez kapcsolható infokommunikációs, digitális fejlesztések.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az Irinyi tervben a kiemelt iparágak közé tartozik a járműipar, a speciális gép- és járműgyártás, a zöldgazdaság, a megújuló energia, az élelmiszeripar, az egészségipar, a védelmi ipar és a faipar, valamint az ezekhez kapcsolható infokommunikációs, digitális fejlesztések.

Várhatóan már 2017 első felében megkezdheti befektetési időszakát az a három kockázati tőkealap, amelynek kezelésével a kormány a Széchenyi Tőkealap-kezelőt bízta meg. Az Alapkezelő elsősorban a Széchenyi Tőkebefektetési Alappal (SZTA) öt év alatt elért pozitív eredményeivel, sikeresen felépített cégportfóliójával, valamint tapasztalt szakértői csapatával nyerte el a döntéshozók bizalmát. Az SZTA eddig közel 100 kisvállalkozásba fektetett be tőkét, amelyek közül már számos céget sikerült hosszú távú növekedési pályára állítania.

Az Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA), az Irinyi Kockázati Tőkealap, valamint a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alap hamarosan összesen több tízmilliárd forint értékű tőkeforrással kívánja százas nagyságrendben további ígéretes vállalkozások fejlesztéseit, beruházásait finanszírozni.

Az SZTA 2016-ig összesen több mint 15 milliárd forintot helyezett ki (ebben már a sikeres exitekből visszaforgó, mintegy 1,5 milliárd forint tőke is szerepel) 96 befektetésen keresztül, 2017-től pedig a teljes visszaforgó tőkén kívül további 8 milliárd forint értékű kockázati tőke kihelyezéséről dönthet 2025-ig. Így a tőkealap kerete az összesen több mint 20 milliárd forintot is meghaladja, a sikeres kilépésektől és a kkv-k érdeklődésétől függően pedig akár még tovább nőhet.

Teljesen új tőkealapként indul el az Irinyi Tőkealap, amely az Irinyi Tervben foglalt nemzeti iparfejlesztési célok, valamint az Ipar 4.0 (digitális ipari forradalom) célkitűzéseinek megvalósítását támogatja az ipari vállalkozásokba tőkebefektetések révén. A tőkealap összesen 8 milliárd forintos keretösszeggel fog működni, és a központi magyarországi régióban, azaz Budapesten és Pest megyében helyezhet ki tőkeforrást. Bár működése bizonyos szempontok szerint hasonlítani fog az SZTA-éhoz, az iparági fókusza célzottabb lesz, alapvetően az Irinyi Terv által kiemeltként meghatározott szektorok vállalkozásainak fejlődését kívánja támogatni.

Forrás: szta.hu

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.