FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-03-28

92 ok, hogy ellátogasson az expoDESIGNwood 2017 vásárra Brassóba!

Az expoDESIGwood 2017 Faipari Nemzetközi Vásár sok meglepetést és eseményt tartogat a szakemberek számára! 92 cég készen áll arra, hogy bemutassa a legújabb technológiákat, a kéziszerszámok és a legjobb teljesítőképességű CNC gépek gyakorlatba helyezését, és a vásári kedvezményeiket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az idén sorra kerülő XVI. vásárnak gazdag és változatos a kínálata: CNC maró-, fúrógépek, élfóliázó-, maró-, csapozógépek, kör- és szalagfűrészek, hordozható elektromos gépek, szórópisztolyok és berendezések, szárító berendezések, biomassza aprító és szárító berendezések, hőközpontok, erdőkitermelési gépek, felszerelések és tartozékok, TAF-ok, illetve ragasztóanyagokat, festékek, csavarok és kézi szerszámok, MDF frontok, bútorok és bútoralkatrészek, faházak, ajtó-ablakok, valamint tervező programok. Az vásár kint 800 négyzetméteren, bent 2000 négyzetméteren a Dacia teremben, 500 négyzetméteren a Park teremben kerül megrendezésre.

 

Gyakorlati bemutatók az expoDESIGNwood-on

A tavalyi évhez hasonlóan, a Proconsel cég 100 négyzetméteres felületen három gépet is bemutat, melyekből a legújabb CNC premiernek számít a romániai piacon! A Morbidelli Author M100 fúró és maró CNC gép az Olaszországi SCM cég abszolút újdonsága a 2017-es évben, melyet januárban állított ki Riminiben egy open-house rendezvényen. A berendezést a széleskörű közönségnek csupán májusban mutatják be a hannoveri Ligna Vásáron. A másik két kiállított termékük a SCM márkájú K800-as és K360-as élfóliázó gépek.

Az idei vásáron több cég úgy döntött, hogy az előző évhez képest nagyobb felületet bérelnek.

A bukaresti Accesoria cég, az olasz Vitap, Cehisa, Casolin és IMA márkák képviselője bemutatót tart a Point K2 géppel, valamint az olasz Cehisai Compact PS élfóliázó géppel is.

A brassói Palisander az idén kétszer nagyobb felületet bérel. Bemutatja a Robland Z 3200 típusú formázó asztali körfűrészt és egy OAV élfóliázó gépet.

A Romservice megtriplázta az idei kiállítási felületét, a vásárra szórópisztolyokkal és egy festőrobottal érkezik.

Egy másik cég, a Dav Global Trading is nagyobb felületet bérel, különleges ajánlatokkal és kedvezményes árakkal érkezik.

Továbbá a Ligna Hi Tech is megnövelte kiállító felületét, hogy bemutathassa a látogatóknak a technológiai újdonságait.

A brassói fafeldolgozó MS Masini a legnagyobb németországi gépgyártó Homag Group képviselője, a romániai közönség számára az expoDESIGNwood-on mutatja be az Altendorf professzionális körfűrészt.

Természetesen a vásárról nem fog hiányozni a brassói Sorin Mihai cég sem, amely a Weinig képviselete.

A brassói Cravcitech cég standján PAL és MDF lemezeket, valamint masszív fát mozgató vákuumos emelőberendezés, valamint GANN és MERLIN típusú elektromos nedvességmérők, lesznek kiállítva.

 

A helyszín a Lux Divina Konferencia- és Rendezvényközpont, mely 2016-ban előnyösnek bizonyult, ezért a 2017-es expoDESIGNwood vásárt is ugyanott szervezzük.

Látogatási program:

Március 30. - csütörtök: 10.00 - 18.00

Március 31. - péntek: 10.00 - 18.00

Április 1. - szombat: 10.00 - 16.00

 

A belépő ingyenes azok számára, akik online regisztrálnak az www.expowood.ro/acces honlapon. Azon látogatóknak, akik nem regisztrálnak, a belépő 10 lejbe kerül.

 

expoDESIGNwood lettünk!

 

Profilunkat kiterjesztettük a formatervezés irányába, ugyanis a vásáron bemutatunk design termékeket, és szakmai fórumokat is szervezünk.

 

A már hagyományosnak számító rendezvény történetében először a Faipari Nemzetközi Vásár az Expowood új márkanév alatt mutatkozik be - expoDESIGNwood. A "design" bevezetésével, a technológia és a fejlesztés mellett a kreativitás is hangsúlyt kap az idén.

A vásáron először mutat be konyhabútorokhoz egyedi tervezésű ajtófrontokat és MDF előlapokat a Nett Front.

A Pro Wood klaszter különleges formatervezésű, egyedi darabokat állít ki, amelyeket a közönség legelőször a bukaresti Romanian Design Week-en láthatott. Ugyanakkor a Mobilier Transilvan klaszter is egyedi bútordarabokkal érkezik a vásárra.

Továbbá az expoDESIGNwood egy rendkívüli napot szervez a formatervezés jegyében, ugyanis a Dizainar céget alapító Mihnea Ghildu? designert felkérte egy konferencia megtartására. Az eseményre március 30-án, 15.00 órától kerül sor a Park teremben.

Az idén támogatja az expoDESIGNwood vásárt a Romániai Bútorgyártók gyesülete (APMR), mely intézmény a bútor-formatervezés fejlesztése mellett kampányol.

 

"Made in Romania" az expoDESIGNwood-on

 

Az expoDESIGNwood népszerűsíti a romániai faipari vállalkozásokat!

 

Az 2017-es expoDESIGNwood vásáron részt vesznek 100%-ban román termékeket gyártó cégek, melyek már ismertek a piacon a kiváló minőségű termékeik és a előnyös áraik miatt.

IRUM - Szászrégen (Maros), fakitermelő gépek és berendezések gyártója, ismert termékük a TAF csuklós erdészeti traktor

SANU SERVICE RO - Topolovatu Mare (Temes), füst-, fűrészpor-, por- és toxikus pára elszívóberendezések gyártója

METAMOB - Szatmár, MetaBlade, MetaPremium, MetaPrecision és MetGold márkájú szalagfűrész gyártó

KENOBI - Szatmár, ipari eszközök és berendezések, szárító és fagőzölő kamrák, ISPM15 hőkezelő berendezések, fűrészpor szárítók, ipari kazánok, fadarálók, brikettáló prések és pellet gyártója

ASCO TOOLS - Codlea (Brassó), kéziszerszám gyártó. A cég tanácsadást, tervezést, karbantartást, illetve szerszámjavítást is vállal

NETT FRONT - Marosvásárhely , bútorelőlapok gyártója.

 

Eloször az expoDESIGNwood-on!

A 92 kiállító cég közül 18 először vesz részt a vásáron.

Ezek közül megemlítjük a marosvásárhelyi bútorelőlapokat gyártó Nett Front-ot, a németországi Imost, a görög Infowoodot, mely a tervező CAD/CAM software-t mutatja be, a brassói Andokert - az ausztriai Festool, Alwo Therm, Chipa Air, Romaer, Polytechnik Sieta márkájú hordozható elektromos gépeket gyártó cég képviseletét és a svéd Koppom Maskin céget. A világhírű német Busch Vacuum cégnek 50 éves tapasztalata van az alacsony nyomású szivattyúk, a vákuumos szivattyúk és kompresszorok gyártásában. A román szakközönségnek első alkalommal mutatja be a teljes vákuumos és nyomástechnológia lehetőségeit.

 

... és a visszatérő kiállítók!

 

Ezek között találjuk a nagykárolyi Heller céget, amely kiváló minőségű, a kliens kérésére egyedi fafeldolgozó szerszámokat gyárt és forgalmaz. 10 éves távolmaradás után a Metal Disc cég úgy döntött, professzionális fafeldolgozó szerszámokkal ismét részt vesz az expoDESIGNwood-on. "Tavaly látogatóként voltam a vásáron, találkoztam néhány klienssel, elindítottunk néhány érdekes projektet, ezért úgy döntöttem, az idén kiállítóként veszünk részt az expoDESIGNwood-on" - nyilatkozta Gabriel Du?u, a Metal Disc értékesítési igazgatója. Négy év után hasonlóan döntött a W-Tech is, az AGB ajtó-ablak vasazat gyártó cég képviselete.

 

20%-al növekedett az energetikai ágazat kiállítóinak száma.

Az expoDESIGNwood 2017 vásáron az energiára nagy hangsúlyt fektettünk, mert a jövő a megújuló energiában rejlik! Az új technológiáknak köszönhetően a fa teljes egészében, az utolsó forgácsig feldolgozható!

A csíkszeredai (Hargita megye) OXO cég a leghűségesebb kiállító a vásáron, bemutatja a brikett és pellet készítését.

A zsilávai (Ilfov) Kalorina Bio az olasz F.Ili TATANO SNC márka képviselője, már másodszor vesz részt az expoDESIGNwood vásáron! A Tatano megoldást ajánl környezetkímélő fűtés előállítására, a legmagasabb standardoknak megfelelő fűtésrendszereivel.

A temesvári SP Stroia Prod vállalat a tűzifa előállításához szükséges gépek gyártója, az osztrák POSCH Austria képviselője, bemutatja a teljes technológiai folyamatot:

Posch Austria, Spaltfix S-360 modell

Posch Austria, SplitMaster 30 modell

Posch Austria, HydroCombi modell

Posch Austria, SmartCut modell

Posch Austria, PackFix Hydro modell

MusMax Austria, Wood Terminator WT 7 modell

A 26 éves tapasztalattal rendelkező, brassói Elmas SRL, a John Deere (Amerikai Egyesült Államok) és Hakki Pilke márkák képviselője, a kitermeléshez kínál optimális megoldásokat.

 

expoDESIGNwood események, kedvezmények, tombolák.

 

Melyiket szeretné? A 10 vagy a 20%-os kedvezményt?

10%-os kedvezmény: LT10, LT15, LT20B.

20%-os kedvezmény: LT20, LT40, LT70.

Készpénz- vagy előlegfizetés esetén kedvezményt jár a Wood-Mizer fűrészlapokra.

Ha LT10 vagy LT15 körfűrészt vásárol, 6 hónapig ingyenes Resharp szolgáltatást biztosítanak.

A Wood-Mizer az expoDESIGNwood vásáron a kiállított fafeldolgozói gépeivel a kis- és középvállalkozókat célozza meg.

 

A három nap eseményei:

Hagyományunkhoz híven, az idéni rendezvény is számos, a témához kapcsolódó eseményt tartalmaz: fórumok, bemutatók, szemináriumok.

 

Március 30. csütörtök - Bútorgyártók napja

Az expoDESIGNwood 2017 vásár hivatalos megnyitója a Lux Divina Konferencia- és Rendezvényközpont Park termében lesz 11.00 órai kezdettel. Megnyitó beszédet tart Pál Zsuzsanna (főszervező), Aurica Sereny (APMR elnök) és Nicolae Tucunel (ASFOR elnök). A program a bútortervezési szoftverek bemutatásával folytatódik, majd 15.00 órától #FORMATERVEZÉS, #IRÁNYZATOK, #ROMÁN BÚTORZAT témában fórum veszi kezdetét. Több, szakirányú tapasztalattal rendelkező meghívott szólal fel, köztük Mihnea Ghildus designer is, aki a Dizainăr cég megalapítója és a Design 2016 Verseny nyertese.

 

Március 31. péntek - Fafeldolgozók napja

A második vásári nap a faházkészítőké, 11 órától szakirányú konferencia veszi kezdetét a Low Energy típusú építkezés, fakezelés, ipari ragasztók, IMP3rove szerszámok témakörben. Ugyanakkor téma lesz a vissza nem térítendő finanszírozási lehetőségek is.

 

Április 1. szombat - "Látogatói tombola" napja

Nyeremények:

. GYÉMÁNT díj: 769 euro értékű elszívóberendezés - Alwo Therm

. ARANY díj: 400 euro értékű vásárlási utalvány - Seva Grup

. BRONZ díj: - körfűrészlap készlet - Leitz - ragasztók - MS-Ma?ini

 

A 2017-es év rendezvényének abszolút újdonsága, hogy a vásár látogatói online regisztrálhatnak otthonról vagy a helyszínen. Azok a látogatók, akik március 29-ig bejelentkeznek a www.expowood.ro/acces oldalon, nyereményben részesülhetnek. Az online regisztráció ingyenes belépést biztosít a vásárra és esélyt ad a fenti nyeremények megnyerésére a "Látogatói tombola" sorsolásán.

Ne hagyja ki a vásári akciókat és a "Látogatói tombolát"!

Forrás: Expowood

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.