FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-03-27

Beszámoló az 52. FAGOSZ Fakonferenciáról

Az 52. Fakonferencia témái voltak: Erdőtörvény és egyéb aktuális erdészeti ügyek, üzemi anyagáramlás és készlet nyilvántartás, a hazai tűzifa piac, 30 éves a Dunaker Kft.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Március 22-én ismét több mint száz résztvevője volt a FAGOSZ Fakonferenciának, mely esemény Vásárosnamény után visszatért Balatonszemesre a Szindbád Hotelbe.

 

 

Az előadások előtt dr. Jung László, a FAGOSZ elnöke elmondta, hogy a Fakonferencia délelőttjén Közgyűlést tartott a FAGOSZ, áttekintette a 2016/2017. évi tevékenységet és a szervezet költségvetését, valamint megtárgyalta a tagdíj szabályzat módosítását. Az előterjesztéseket a tagság egyhangúan elfogadta.

 

 

 

 

 

 

 

Az első előadó Ugron Ákos Gábor az FM Állami Földekért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára volt, aki bemutatta, hogy a március 14-én, a Fakonferencia előtt 8 nappal a Parlament elé beterjesztett Erdőtörvény módosítás tervezete mit tartalmaz, miben kíván változtatni a 2009. évi jogszabályon. A módosítás szükségességéről, főbb céljairól, a jelentősebb változásokról, beszélt, bemutatta: kinek kedveznek majd a tervezett változások, hogyan és kikkel egyeztettek a Parlamenthez benyújtás előtt. Nagyon sokféle véleményt és javaslatot kaptak, amit igyekeztek súlyozni és összehangolni.

Az alábbi felvétel (44:17 perc) mutatja a teljes előadást, illetve a vetített előadási anyag is elérhető.

 

 

Másodikként dr. Pásztory Zoltán Soproni Egyetem SKK Innovációs Központ igazgatója üzemi anyagáramlást nyomon követő és készlet nyilvántartó rendszert mutatott be. Az üzemi rakatok adatainak rögzítéséhez a QR kódot és annak leolvasó egységét javasolta. Bemutatta saját készítésű QR kód olvasójukat, melyet kifejezetten faipari üzemi alkalmazáshoz fejlesztettek ki. Ez segíthet az anyagok faüzemi nyomon követésében, a rakatok gyors megtalálásában. Az előadás végén erdészeti témára térve azt is bemutatta hogyan lehet az eszközzel famagasságot mérni.

Előadása az alábbi felvételen (22:22 perc) tekinthető meg.

 

 

A két előadás utáni szünetet követően dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója következett "A hazai tűzifa piac jelenségei, tanulságai a kemény télen és utána" című előadásával. Összevetette annak a korábbi időszaknak a gondjait, amikor sok eladatlan tűzifa volt a mostanival, amikor pedig nagyobb a kereslet a kínálatnál. Pl. a túlkínálatkor a sajtó nem foglalkozott a tűzifa piaccal.

Előadása az alábbi felvételen (45:30 perc) tekinthető meg. A vetített anyag pedig itt érhető el.

 

 

Végül Palaczki Gábor a Dunaker Kft. ügyvezető igazgatója tartotta meg előadását "30 éves a DUNAKER Kft." címmel. A céget édesapja, Palaczki József alapította 1986-ban, kiszakadva az akkori Vörös Csillag MGTSZ-ből. Kezdetben elsősorban sarangolt választékokkal foglalkozott. A rendszerváltozáskor a piacgazdaság szigorával kellett szembenézni. Akkor kezdtek foglalkozni az akác szőlészeti támberendezések exportjával. 2000-ben vásárolták meg a Luisa avanso nyár klónt, mely igen jó növekedési tulajdonságokat mutat. A 2000-es évek vége felé jelentek meg a piacon a Pumi játszótéri játszóeszközökkel. Keresik az akác újabb felhasználási lehetőségeit. Palaczki Gábor 2016. szeptemberétől a Dunaker Kft. ügyvezetője, így a cég történetére visszatekintése lényegében édesapja korszakát mutatta be.

 

Előadásának preziben készült vetített anyaga.

 

Előadása az alábbi felvételen (10:06 perc) tekinthető meg.

 

 

A konferencia után még sokan folytattak üzleti megbeszéléseket, melyek az este előrehaladtával egyre inkább baráti beszélgetésekbe fordultak.

Forrás: FAGOSZ titkárság

Kapcsolódó:

 

Az 52. FAGOSZ Fakonferencia előadásai a Hazai Erdész honlapján.

 

Az 52. FAGOSZ Fakonferencia meghirdetése FATÁJ 2017-02-16

 

A FAGOSZ Fakonferenciák felsorolása.

 

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.