FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-02-20

Hazai Erdész 150. adása, 151. előzetese

Négy éve szentelték fel a nagydorogi Gulág emlékharangot / Fedezd fel az Örökséged! - Erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak / VADÁSZTEA Percek: A Muzsikál az Erdő-s Matúz Viktóriával és Szabó Lajossal

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Négy éve szentelték fel a nagydorogi Gulág emlékharangot

 

 

Négy éve a Gyulaj Zrt.-nél egy csodálatos összefogás történt azért, hogy a Kárpát-medencéből elhurcolt és a szibériai táborban elhunyt politikai és hadifoglyok emlékére készüljön egy emlékharang. A 420 kg-os harang Lengyelországból érkezett. Felszentelése és a toronyba helyezése óta a nagydorogi római katolikus templomban szól a Kárpát-medencéből elhurcolt és a Gulag táborokban odaveszett foglyok emlékére. Az emlékharang elkészítését Sebestyén-Molnár Árpád plébános szervezésében, a Gulagot megjárt Zsúnyi Illés kezdeményezte.

Annak idején Zsúnyi Illés a kezdeményezését egymillió forintos adományával is megtoldotta, majd az emberek összegyűjtötték többé-kevésbé a harangöntés és -állítás költségeit. Vállalkozók és magánemberek adományaiból összegyűlt a szükséges pénz, amelyhez a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. közössége is egy nagyon szerény tétellel, de annál jobb szívvel annak idején hozzájárult. Az erdészeti Zrt. térségben levő ereibe is kihallatszik talán a mesterremek szép hangja. A harang a lengyel Przemysl közelében, Marek Kawinscy mester öntödéjében készült.

 

Fedezd fel az Örökséged! - Erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

 

 

9 - 12. osztályos középiskolai diákok számára szervezett erdőismereti vetélkedőt az Országos Erdészeti Egyesület 2016 október és 2017 január között. A 6 forduló alatt a fiatalok még jobban megismerhették a magyarországi erdőgazdálkodás, az erdei természetvédelem és az erdészeti munka legfontosabb elemeit, érdekességeit. A vetélkedőn értékes ajándékokkal jutalmazták a szorgalmas és eredményes diákok csapatait. Utolsó feladatként egy 5 perces kisfilmet is kellett készíteniük, amelyből a legjobbnak jelöltet teljes idejében nézhetik meg Nézőink!

 

VADÁSZTEA Percek: A Muzsikál az Erdő-s Matúz Viktóriával és Szabó Lajossal

 

 

A " Muzsikál az Erdő" összművészeti rendezvénysorozat, amely felöleli a művészetek rétegeit, a természetet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét. A szervezők 2017 évben is kitűnő programokkal várják a zene- és az erdőszerető érdeklődőket. A VADÁSZTEA Percek jó alkalom volt arra, hogy Szabó Lajos elnöktől és Matúz Viktória titkártól az ezévi programokról, lehetőségekről többet tudhassunk meg.

 


 

Következő, HAZAI VADÁSZ TV Magazin műsorunkat 2017. február 25-én, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

Világkiállításra készülve - Nagy siker volt a 24. FeHoVa!

 

 

Rekordlátogatottság és 17 ország 310 kiállítója - ez volt a 2017-es Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás. 22 állami erdészet mutatta be vadász- és kiránduló területeit. Ezek a számok is jelzik az esemény folyamatosan növekvő jelentőségét. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megnyitó beszédében elmondta: megkezdődtek az előkészületek a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ugyanott közölte: a tárca indítványozza a vadhús áfájának mérséklését 5 százalékra.

A FeHoVa immár a kelet-közép- európai régió legjelentősebb kiállítása. A kiállítók minden évben nagyobb és nagyobb területeket foglalnak el.

Forrás: Hazai Erdész

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.