FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-12-01

Megjelent az agrár-erdészeti pályázati felhívás

A Miniszterelnökség 1,26 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásának támogatása céljából 2016. november 30-án.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Kiírták fás legelők létrehozására vonatkozó támogatást!
Lényegében fák ültetését támogatják, de lehet tájfajta gyümölcsfák legelőre való telepítésére támogatást kérni...

Nemzeti Fajtajegyzékben szereplő államilag elismert tájfajták vagy hivatalosan elismert leírással rendelkező fajták szerinti gyümölcsfa." További részletek a pályázat kiírásában:

https://www.palyazat.gov.hu/vp5-821-16-agrr-erdszeti-rendsz.

 

 

"A Miniszterelnökség 1,26 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásának támogatása céljából 2016. november 30-án.

A Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló összeg az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásával a faji, a populáció szintű és a tájképi sokféleség megőrzését hivatott támogatni. A felhívás keretében szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszerek, illetve gyepgazdálkodással kombinált fás legelők, vagy fás kaszálók, valamint mezővédő fásítások újonnan történő létrehozására igényelhető forrás.

A pályázati felhívásra magánjogi földhasználók, települési önkormányzatok és társulásaik, mint jogszerű földhasználók nyújthatják be kérelmüket 2017. január 16. és 2019. január 16. között. A beérkezett pályázatok elbírálására szakaszos módon kerül sor. Az első szakasz 2017. február 15-én zárul.

A pályázati felhívások a www.szechenyi2020.hu weboldalon megtalálhatóak." videkihalozat.hu

 

Fás legelők létrehozásáról:

Gyepgazdálkodással kombinált fás legelő vagy fás kaszáló újonnan történő létrehozása esetén:

A támogatás igénybevétele olyan területeken lehetséges, ahol:

1.) Fatelepítés esetén, a támogatást igénylő jogszerű földhasználó

2.) A támogatást igénylő rendelkezik a támogatási kérelem benyújtását megelőzően a tervezett fásítás elhelyezkedése szerinti illetékes erdészeti hatóság által a Vhr. 26.§ 3)-6) bekezdése alapján jóváhagyott, a kérelmező nevére szóló, a fásítás telepítésére vonatkozó tudomásul vételi záradékkal ellátott bejelentővel.

3.) A legkisebb támogatható terület 0,3 hektár.

4.) A területen legalább 150 db, de legfeljebb 250 db fa lehet hektáronként. A telepített fák kevesebb, mint 50%-a lehet a Nemzeti Fajtajegyzékben szereplő államilag elismert tájfajták vagy hivatalosan elismert leírással rendelkező fajták szerinti gyümölcsfa.

5.) A 3.1.2.2 fejezet 2.) bekezdése alapján a csemeték újratelepítése az első kifizetés igénylés benyújtásának évében a területen bekövetkezett 50%-ot elérő, a területileg illetékes erdészeti hatóság által - az 5. számú melléklet szerinti hatósági bizonyítványban - leigazolt mennyiségi kár esetén támogatható.

6.) A 3.1.2.1 fejezet 1.) bekezdése alapján az ápolási támogatás - a létrehozás megvalósulásának évét is beleértve - legfeljebb 5 évig, a 2. számú mellékletben meghatározott mértékben, évente az egységes kérelem keretében benyújtott kifizetési igényléssel vehető igénybe.

7.) A támogatás igénybevételére a támogatást igénylő csak akkor jogosult, ha a kérelemben szereplő terület az ingatlan-nyilvántartásban szántó, rét vagy legelő művelési ágban nyilvántartott terület.

8.) Amennyiben a támogatott tevékenység nem saját tulajdonú vagy más személy jogával terhelt ingatlanon valósul meg, a támogatási kérelemhez mellékelni kell azt a közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt dokumentumot, amely igazolja, hogy a támogatást igénylő jogosult a telepítést megvalósítani, és a földterületet a teljes fenntartási időszak végéig használni.

Forrás: Fás-Legelő-Erdő / Wood pastures in Hungary FB oldal

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.