FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-10-03

Elhunyt Dieter Brucklacher a Leitz cégcsoport ügyvezetője, a VDMA elnöke

Prof. H. C. Dr. Dieter Brucklacher, több évtizede volt ügyvezetője és elnök igazgatója a Leitz GmbH & Co. KG-nak (Oberkochen), 2016. szeptember 27-én rövid, súlyos betegség után elhunyt. 77 éves volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Felesége Monika Brucklacher és lánya Dr. Cornelia Brucklacher, a Leitz tanácsadó testület elnöke, az ügyvezetők és az összes alkalmazott a Leitz vállalatcsoportban, a Leitz GmbH & Co. KG (Oberkochen) a Boehlerit GmbH & Co. KG (Kapfenberg / Ausztria) és Bilz GmbH & Co. KG (Ostfildern) és leányvállalatai, gyászolják a különleges embert és kiemelkedő személyiségű munkaadót.

 

Dieter Brucklacher 1939-ben Oberkochenben született, 1959-1965. között a stuttgarti és karlsruhe-i egyetemeken végezte tanulmányait fizika szakon. 1966-1974. között tudományos munkatársa volt a Karlsruhe-i Anyag- és Szilárdtestkutatási Intézet Nukleáris Kutatási Társaságának.

1975-ben nevezték ki Brucklacher urat a Leitz GmbH & Co. KG ügyvezetőjének, párhuzamosan a menedzsment feladatokkal, ekkor koronázta meg akadémiai karrierjét a mérnöki doktori cím megszerzésével gépészmérnöki karon, a Karlsruhe-i Egyetemen.

1982-ben Dr. Brucklacher átvette a Leitz-menedzsment elnöki posztját és stratégiai előrelátását felhasználva a tradicionális vállalkozást felváltva kiépítette a fa- és műanyag megmunkálásához szükséges bel- és külföldi leányvállalatokat és gyárakat, az 1990-es években pedig a fémipari területet lefedő vállalatcsoportokat. A 2000-es években Brucklacher úr égisze alatt a vállalatcsoportok: Leitz és az LMT globális szereplőkké fejlődtek, ahol a Leitz egyértelműen világvezetővé vált szegmensében.

 

Dr. Brucklacher mindvégig aktív volt a vállalatcsoportok vezetésében, világszerte ismert volt önkéntességéről az iparágában: már 1997-ben elnökké választották a Német Gép- és Berendezésgyártó Baden-Württembergi Szövetségében (VDMA), 2007-ben kinevezik Frankfurtban a VDMA Német Szövetség elnökének és egyúttal felveszik a Német Iparszövetség Tanácsának (BDI) és a Német Munkaadók Szövetségének (BDA) elnökségébe Berlinben.

A sikeres vállalkozó tudása és tapasztalata keresett volt belföldön és külföldön egyaránt: 2002-ben Dr. Brucklacher úr tiszteletbeli professzora lett Nanjing Erdészeti Egyetemének, Kínában. Neves vállalatok felügyeleti szerveinek volt tagja. 2008-ban megkapta a Német Szövetségi Köztársaság "Bundesverdienstkreuz 1. Klasse" érdemrendjét.  Ezen kívül számos országban munkáját kitüntetésekkel honorálták. Brucklacher úr 2014-ben elnyerte a "Német Szerszámgép Ipar" Életműdíjat és szülővárosa Oberkochen, díszpolgári címet adományozott neki.

 

Dr. Brucklacher országának határain kívül is ismertté vált, mint a zene és vizuális művészetek nagy barátja és támogatója. A jazz iránti szeretete jegyében életre hívta a Nemzetközi Zenei Fesztivált: "Jazz Lights" néven, amelyet a következő tavasszal immáron 27. alkalommal rendeznek meg.

 

A Leitz-cégcsoport

 

A Leitz családi vállalkozás, a tulajdonosa a Brucklacher család negyedik és ötödik generációja. 1876-ban alapították Oberkochenben. A Leitz csoport jelenleg a világ egyik vezető gyártója a fa- és faalapú anyagok valamint a műanyagok és több komponensű anyagok megmunkálásához használt professzionális szerszámoknak. Napjainkban a Leitz vállalatcsoport mintegy 4.000 alkalmazottat foglalkoztat beleértve a Boehlerit GmbH & Co. KG-t (Kapfenberg / Ausztria) és a Bilz GmbH & Co. KG-t (Ostfildern), forgalma mintegy 400 millió Euró.

A LEITZ vállaltcsoportot Magyarországon a Leitz Hungária Szerszám Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. képviseli.

Forrás: LEITZ

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.