FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-09-02

Husqvarna virtuális gallyazó verseny

Ma tette közzé a Husqvarna a virtuális láncfűrészes játékát, a Husqvarna Limberjack-et, melyet le lehet tölteni bárhol a világon és aki szeretné, kipróbálhatja gallyazási képességeit, sőt akár elnyerheti a világbajnoki címet is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Virtuális Realitás (VR) láncfűrészes játék neve tehát Husqvarna Limberjack, amely a Valve Steam nevű játékplatformjáról tölthető le mától.

"A VR gallyazás két extrém dolgot egyesít: a világ egyik legrégebbi mesterségét, a ma elérhető legújabb technológiával." mondja Lars Strandell, a kétévenkénti Favágó Világverseny többszörös nyertese. Husqvarna Limberjack élvezetes, tanulni lehet belőle és mint a valós világban a technika, a pontosság, és a sebesség alapvetően fontos a hatékonysághoz és a jó eredményhez.

 

 

Hogyan kell játszani?

 

A Husqvarna VR a játékost csodálatos hegyvidékre viszi, ahol tó is van és a játékosnak a Husqvarna 359-es láncfűrésszel kell a 2,7 m hosszú rönk 24 gallyát legallyaznia. A játékosnak fel kell kapnia a láncfűrészt és eltávolítania a gallyakat olyan tökéletesen és gyorsan, amennyire csak lehet. Hasonlóan, mint a profi favágónak, gyorsan kell gallyaznia és pontosan. Ha nem jól sikerül, a játékosnak vissza kell nyúlnia és javítania a hibát, ami időveszteséget okoz.

Az üdítő játékban helyi és világ eredménylista is van, ezzel lehet otthoni csoportban versenyezni vagy akár a bárkivel a világon.

 

 

Az éves döntő Svédországban.

 

Minden hónap végén a Husqvarna kihirdeti, hogy ki a világ legjobb Limberjack játékosa, majd 2017. augusztusában a 12 legjobbat meghívja a Fakitermelő Világbajnokság döntőjére Svédországba.

 

 

A gallyazásról

 

A gallyazáshoz jó technika kell, továbbá nehéz és időigényes része a fakitermelésnek. Le kell vágni a ködöntött fáról a gallyakat, mielőtt a rönköt kiszállítják. A Husqvarna Limberjack játék alapja a kétévenkénti Fakitermelő Világbajnokság 5 versenyszámának egyike. A Fakitermelő Világbajnokságon a világ mindenkori legjobb 150 versenyzője vesz részt. A jelenlegi gallyazási világrekord kevesebb mint 9 másodperc. Ha látni szeretné, hogy megy a gallyazás a valóságban, arról itt olvashat. (angolul)

 

 

Használati utasítás és elérhetőség.

 

A játék a HTC Vive-hez van optimalizálva és díjmentesen letölthető a Steamről, valamint elérhető a www.limberjackVR.com helyen is. További tájékoztatásért lépjen kapcsolatba Margaretha Finnstedt-tel, a Husqvarna közönségkapcsolati igazgatójával: T +46 70 678 61 58, vagy margaretha.finnstedt@husqvarnagroup.com

 

Itt következne még az 1689-ben alapított, mára Husqvarna csoport és annak története, termékeinek rövid bemutatása, amire a FATÁJ olvasói körében feltehetően nincs szükség. Talán annyit: Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah és Diamant Boart márkanevek alatt ad el különböző termékeket a csoport 100 országban, 2015-ben 33 milliárt SEK árbevételt ért el és 40 országban több mint 14.000 embernek ad munkát.

Meg természetesen Magyarországon a HUSQVARNA Magyarország Kereskedelmi Kft. tud a cégcsoport termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatban további információt adni.

Forrás: multivu.com
FordSzerk: MM

FATÁJ kiegészítés:

 

A Husqvarna közönségkapcsolati igazgatójával konzultáció szerint a játék angolul "ért, illetve beszél", de ehhez a játékhoz nyelvi képességekre nincs szükség, ahhoz hogy játszani lehessen vele, csak a láncfűrészhez kell érteni.

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.