FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-08-30

Országos Vadásznap volt Kaszópusztán

A 2016. január elsején hatályba lépett vadgazdálkodási törvény számos új és korszerű rendelkezése mellett visszanyúl a történelmi előzményekhez, a jól működő gyakorlathoz - mondta Fazekas Sándor FM miniszter az Országos Vadásznapon, Kaszópusztán.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A földművelési tárca vezetője emlékeztetett arra, az új jogszabály 52 tájegységet alapul véve jelöli ki a vadászterületek határvonalait. A vadászati jog továbbra is a földtulajdon elválaszthatatlan része, a törvény továbbra is a földtulajdonosok kezében hagyja a döntés jogát arra vonatkozólag, hogy mely vadászatra jogosulttal kívánnak együttműködni a jövőben.

 

 

Fazekas Sándor elmondta, a tervek szerint 2017 első negyedévében léphet hatályba a végrehajtási rendelet és az új üzemtervezési ciklus indulásával felállhat a mindenki által nagy érdeklődéssel várt fővadászi rendszer is.

A földművelésügyi miniszter örömét fejezte ki, hogy évről-évre nő a vadászat iránt érdeklődők száma, ezáltal a vadászat hozzájárul hazánk turisztikai eredményeinek fejlődéséhez is. Az agrárminiszter arra is ráirányította a figyelmet, hogy az egészséges életmódnak is elengedhetetlen része a természetben eltöltött idő. Ezért is törekszünk arra, hogy minél több magyar ember érezze magáénak a páratlan szépségű magyar erdőket, és óvja, védje élőhelyünket, a természetet - mondta Fazekas Sándor.

A rendezvényen jelen volt Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár aki pohárköszöntőjében a vadászat és vadgazdálkodás magyarországi tradícióit méltatta.

 

 

A rendezvényen felolvasták Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének köszöntőjét, "a házigazdák méltó helyre invitálták hazánk vadászait. A Galamb Gábor elnök vezérigazgató által vezetett erdészek és vadászok komoly munkát végeztek. Az általuk 2010-ben megkezdett szarvas-gazdálkodás eredményeként tavaly már az érmes trófeák aránya több mint 50 százalék volt, így reményeink szerint néhány esztendő múlva már megszokott lehet a kaszói kapitális bikákról szóló híradás."

 

 

A miniszterelnök-helyettes köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy "megkezdtük a 2021-re tervezett vadászati világkiállítás előkészítését is."
A magyarországi világkiállítás kapcsán kérdésre válaszolva Fazekas Sándor miniszter azt mondta: reményeink szerint 2021-ben Magyarország ősi hagyományaihoz hű vadászatunkat és vadgazdálkodásunkat is megismertethetjük a világgal.

Forrás: FM Sajtóiroda

FATÁJ kiegészítés:

 

Az esemény teljes programja olvasható több helyen, így a szervező OMVK honlapján is.

 

Erdő-Mező képgaléria az eseményről. Az Erdő-Mező beszámolójából pedig olvasható, hogy a rendezvényen mintegy 8000 résztvevő volt, illetve hogy Nimród Vadászérem kitüntetést kapott Galamb Gábor az eseménynek otthont adó Kaszó Zrt. vezérigazgatója.

 

A Hazai Vadász életképei (2:04 percben) az eseményről.

 

 

Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatójának megnyitó beszéde (4:29 perc)

 

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.