FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-08-16

Hazai Erdész 3. adása

Vajdasági gyerekek táborozása a Bakonyerdő Zrt.-nél - Böjte Csaba szabadtéri szentmisét tartott a Koloska-völgyben - Átadták a Guckler Károly Kilátópontot és a Hármashatár-hegyi Turistaházat

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A 2016. augusztus 14-i adása az ECHO TV-n az alábbi volt:

 

Vajdasági gyerekek táborozása a Bakonyerdő Zrt.-nél

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan, idén nyáron is érkeztek vajdasági gyerekek a Bakonyerdő Zrt. meghívására, ezúttal Huszárokelőpusztára. Július közepén 20 hatodik-hetedik osztályos tanuló és két kísérőtanár érkezett a Vajdasági Kishegyes Ady Endre Kísérleti Általános Iskolájából egyhetes nyaralásra az erdőgazdasághoz.

A gyerekek erdei iskolai foglalkozásokon vettek részt a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskolában, többek között beltéri, kézműves programokon, vadlesnézőn, múzeumi bejáráson vehettek részt, valamint a társaság egyik kerületvezető vadásza vérebével beavatta őket az utánkeresés rejtelmeibe is.
Látva a gyerekek lelkesedését, ismerve a határon túli magyar iskolák szűkös lehetőségeit, a Bakonyerdő Zrt. szeretné a jövőben is segíteni a vajdasági gyermekek magyarországi nyaraltatását.

 

Böjte Csaba szabadtéri szentmisét tartott a Koloska-völgyben

 

 

Ugyanezen a napon, július 21-én a Bakonyerdő Zrt. otthont adott egy másik rendezvénynek is: Böjte Csaba ferences szerzetes a IV. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút során tartotta meg szentmiséjét a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar közreműködésével a balatonfüredi Koloska-völgyben.

"Böjte Csaba neve egy hívó szó, a sok résztvevő azt mutatja, hogy nagyon várták az emberek ezt az eseményt. Ebben a természetben, ebben a teremtett környezetben, amely körbevesz bennünket, az ember viszontlátja Isten akaratát és teremtését. Ilyen környezetben helye van az imádságnak." - nyilatkozta Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár.

 

Átadták a Guckler Károly Kilátópontot és a Hármashatár-hegyi Turistaházat

 

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. legújabb közjóléti beruházásával tovább bővült a Hármashatár-hegyen a turisták számára rendelkezésre álló látványosságok száma. "Az állami erdészeti társaságok társadalmi szerep vállalása egyre nagyobb mértékű" - emelte ki beszédében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A 22 állami erdészeti társaság közjóléti beruházásai évről-évre növekvő tendenciát mutatnak. "A társaságok törekvése, hogy az erdő a társadalom minden igényét a lehető legmagasabb színvonalon úgy szolgálja ki, hogy közben a gazdasági és védelmi funkcióját is megőrzi" - hangsúlyozta Fazekas Sándor. A mintegy 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően mára rendezvényközpont, étterem, erdei iskola, kilátópont és már egy minden igényt kielégítő turistaház is várja a természetet kedvelő látogatókat, iskolás csoportokat és családokat. A turistaházban 38 férőhelyet alakítottak ki: a vendégek 12 kétágyas, valamint egy 8, illetve egy 6 ágyas szobákat vehetnek birtokba.

 

Augusztus 20-án szombaton 17:30 órakor az ECHO TV csatornán Hazai vadász adás lesz.

Forrás: Hazai Erdész

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.