FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-06-01

NymE Skk ITF hallgatók fajátékai alsós iskolásoknak

A gyermeknapi rendezvény keretében kapták meg a soproni Szent Orsolya Iskola alsó tagozatos diákjai az NymE Simonyi Károly Karának ipari termék- és formatervező mérnökhallgatóinak munkáit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Soproni ITF-es hallgatók munkái segítik az alsó tagozatos gyermekek fejlesztését. Idén, a gyermeknapi rendezvény keretében kapták meg a soproni Szent Orsolya Iskola alsó tagozatos diákjai az NymE Simonyi Károly Karának ipari termék- és formatervező mérnökhallgatóinak munkáit. A közel 360 gyermek alig várta már, hogy az alkotók rövid bemutatóját követően kipróbálhassák az új játékokat.

 

 

A hallgatói munkák féléves feladat keretében készített olyan fejlesztő-, ügyességi- és sporteszközök, melyeket a diákok tanórákon és szabadidejükben egyaránt használhatnak. A másodéves hallgatók munkái között finommotorikát, csapatszellemet, memóriát, ügyességet, figyelmet, egyensúlyt és kitartást fejlesztő eszközök szerepelnek.

 

 

Az eszközök fából, s egyéb, gyermekbarát nyersanyag felhasználásával készültek. A hallgatók arra törekedtek, hogy minél több újrahasznosított faanyagot használjanak, ezzel is hozzájárulva a környezet megóvásához, s a gyerekek ilyen jellegű szemléletformálásához.

 

 

A partnerintézmény bevonásával zajlott projektet minden résztvevő sikeresnek ítélte. A diákok és a tanítók bővült eszközparkkal vághatnak neki a szeptemberi új tanévnek, az egyetem hallgatói pedig gyakorlati tapasztalatot szerezhettek egy "éles" tervezési és kivitelezési feladattal, ahol közvetlenül találkozhattak a felhasználókkal, s visszajelzést kaphattak munkáikról. A résztvevők elégedettek, lesz folytatás!

 

 

 

 

 


Horváth Péter György
Fotók: Timár István

Kiegészítés:

A fenti tárgyakat az NymE SKK ipari termék és formatervező mérnöki (BSc) szakos diákjai a Modellezés tantárgy keretében készítették, s ebben a projektben a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium volt a partner intézmény. Felkészítő tanáruk: Horváth Péter György volt.

A hallgatói feladat célja volt: Valós feltételek és igények alapján játékok tervezése és készítése gyermekek számára, úgy, hogy valamilyen műszaki esetet, helyzetet (például: egyensúly, állíthatóság, vezetőképesség .) jelenítsenek meg az elkészített termékek. Ezzel az eszközök ne csak játék, hanem nevelési, oktatási funkciót is betöltsenek.  A játékok tervezése során alapvető elvárás volt a faeselék és az öregfa felhasználása.

 

Kapcsolódó:

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem ipari termék és formatervezés oktatásáról megtudhat többet is a TGYI oldalán, az NymE-ITF FB oldalán, az ITF BSc mérnök képzést bemutató oldalon, stb, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar több más, további honlapoldalán.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.