FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-05-05

Turistaszállót épített a Zalaerdő Obornakon

Több mint 100 millió forintos saját beruházással 40 férőhelyes turistaszállót épített a Zalaerdő Zrt. az Eszteregnyéhez tartozó Obornakon három éve kialakított erdei iskolához kapcsolódva.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: HazaiVadász

Az avatáson Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolát három éve nyitotta meg az állami erdészeti társaság, amely az elmúlt két évben közel 260 millió forintot fordított közjóléti célokra. Az erdei vasúti kocsik felújításán, pihenőhelyek, tavak rendbetételén, tanösvények kialakításán túl ebből az összegből több mint 100 milliót fordítottak az obornaki turistaszálló felépítésére.

A 40 férőhelyes, több mint 400 négyzetméteres turistaszálló építése során a legkorszerűbb, energiahatékony megoldásokat alkalmazták, egyebek közt biomassza alapú kazán és napkollektoros rendszer adja a fűtési és a villamos energiát. Az új létesítmény alkalmas arra, hogy az erdei iskolában nem csak egy-egy napot, hanem hosszabb időt is eltölthessenek a diákok, de a turisták, kirándulók előtt is nyitva áll.

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára egyebek mellett arról beszélt, hogy a 2007 és 2013 közötti európai uniós ciklusban Magyarország 2300 milliárd forintot fordított környezet- és természetvédelmi ügyekre, ideértve az állami erdészetek fejlesztéseit is. Hozzátette, hogy a jelenlegi hétéves ciklusban a korábbinál jóval több, összesen 2800 milliárd forintot fordítanak környezetvédelmi és természetvédelmi célokra, amihez még hozzáadható a mezőgazdaság "zöldítésére" szánt 740 milliárd forint.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Nagykanizsa térségében tervezik a gazdaságfejlesztést célzó Mura programot. Ennek indításához olyan pillérek szükségesek, amelyek az egyik legfontosabb gazdasági ág, a turizmus fejlesztését szolgálják - mondta. Ilyeneknek nevezte a Zalaerdő utóbbi években végrehajtott beruházásait is.


Építész tervező: Godinek Zoltán; Generál építőipari kivitelező: Konzultax Kft. Nagykanizsa; Teljes bútorozás és berendezés kivitelezője: Pantha Kft. Lenti; Nyílászárók: Németh-Fa Kft. Lenti; Belsőépítészeti, bútorozási, homlokzat tervezés és grafikai munkák: V. Farkas Ágnes, Marics István.

Forrás: MTI

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.