FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-04-12

Profilbővítés az ACWORD-nél

Az ACword cég immár 25 éve élen jár a fa- és fémiparban alkalmazott mobil és telepített elszívó berendezések tervezésében és gyártásában. A csehországi Trinec-ben saját gyárral és mérnöki irodával rendelkeznek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Berendezéseik Európa-szerte megtalálhatók, Svédországtól Görögországig. Hosszú ideje jelen vannak és jól ismertek a magyar piacon is. Megbízhatóságuk, valamint egyszerű, de erőteljes kialakításuk révén kedveltek lettek a kisüzemek és a nagyipari felhasználók körében is.

 

A különféle színes prospektusokban láthatóan nincs nagy különbség az elszívó berendezések mű zki paramétereiben, de ami mégis megkülönbözteti az ACword elszívókat a versenytársaktól, az a légtechnika terén felhalmozott mérnöki szaktudás és tapasztalat. Ez a tudás és tapasztalat van jelen mindegyik ACword elszívó berendezésben, amelyek meghibásodási rátája bizonyítottan a legalacsonyabb.

A három nagyipari lábon álló cég profiltisztítást hajtott végre és partneri szövetséget kötött a légtechnika terén elismerten vezető német Schuko céggel.


FAN-400

A beszállítói és technikai partnerségnek köszönhetően immár bármely volumenben - a kis műhelyek részére ajánlott 600 m3/h légszállítási teljesítményű legkisebb zsákos mobil elszívóktól a komplett gyártósorok központi elszívásáig - képes kielégíteni az igényeket. A ma is piacon lévő "régi", jól bevált FT mobil és telepített zsákos rendszerek mellett az újonnan kifejlesztett központi elszívó sorozat, az FJ 18 széria jelent ideális megoldást a közepes méretű hazai faipari üzemek számára.

Az FJ 18 egy modulrendszerű, sorolható elemekből álló, telepített elszívó rendszert takar. A közepes teljesítményigény kiszolgálására alkalmas berendezés egy blokkja 6000 m3/h légszállítási teljesítménytől 10 000 m3/h-ig áll rendelkezésre. Ezek az elszívók igény szerint szerelhetők fel különféle ventilátorokkal - FAN sorozat -, amely ventilátorok külön elemként is megvásárolhatóak.

Az FJ 18 egyetlen egysége 18 db antisztatikus filterzsákot tartalmaz, melyek
összes szűrőfelülete 23 m2. Ezekhez szériafelszerelésként rendelkezésre áll az elektrovibrációs filtertisztító egység, amely manuális kapcsolású, de opciósan ennek működése automatizálható.


FJ 18 és FJ 18-2

Ahol kültéri felhasználásra kerül sor vagy az esztétika is szerepet kap az elszívó kiválasztásánál, ott hasznos lehet, hogy a filterek lemezborítást kapnak. Kültéri kiépítés esetén tűzgátló elemek és biztonsági nyílások is kiépítésre kerülnek.

A gyűjtőzóna lehet megerősített műanyag vagy textilzsák, de lehet 2 db kerekes fémkonténer is. Ezek összes térfogata egységenként 640 liter. A tartályok egyenletes töltését terelőlapok segítik elő. A burkolattal ellátott berendezések esetén lehetőség van a kiszívott és megszűrt meleg levegő
visszavezetésére a műhely légterébe.

Az itt ismertetett egységek sorolhatók egymás után, amivel igény szerint növelhető az elszívási teljesítmény, illetve duplázható, triplázható a filterfelület és a gyűjtőzsák/gyűjtőkonténer befogadóképessége.

Az FJ 18 elszívó berendezés alkalmas központi rendszerű elszívásra, továbbá finomporokhoz CNC és kontaktcsiszoló gépek esetében is.

Mindezeken túl a nagyipari berendezések, gyártósorok, komplett üzemek központi elszívási-szűrési feladataira is kínálnak megoldásokat: úgy, mint egyedi központi berendezések tervezése és dokumentációkészítés, a berendezések gyártása, szerelése saját jól képzett szakemberekkel, szerviz és karbantartás saját gyári szervizszolgálattal. Ezen berendezések jellemzői, hogy minden alkotóelem az adott feladatra koncentráltan, optimálisan tervezett, minőségi anyagokból gyártott, tehát emiatt a ventilátorok, csővezetékek, szűrők, vezérlések hosszú élettartamúak.

Összefoglalva: minden feladatra egyedi megoldást kínálunk!

 

Az ACword elszívó berendezések tradicionális magyarországi forgalmazója a Csiba Kft. A gépekről további információkat kaphat a www.csiba.hu honlapon vagy keressen minket személyesen Kőszegen.


(x) CSIBA Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.