FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-04-06

SWISS KRONO lesz az INTERSPAN-ból

A SWISS KRONO vásárosnaményi telephelyén jelenleg az első magyar OSB - lap gyár épül. A budapesti CONSTRUMA, a bukaresti CONSTRUCT Expo és a szerbiai SEEBBE szakkiállítás tökéletes helyszín arra, hogy a SWISS KRONO GROUP új márkamegjelenését, a magyar telephely termék innovációit és a gyár építési folyamatának előre menetelét bemutassuk.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A SWISS KRONO GROUP korábbi magyar telephelye Interspan néven volt ismert. Nos, a vállalatcsoport egyes vállalatai közelebb kerülnek egymáshoz, egyesítik a szakértelmüket és közös identitást alakítanak ki. Ehhez hozzátartozik, hogy minden egyes telephely egységes márkamegjelenést használ és a SWISS KRONO név alatt lép fel. Ezért változtatták meg az INTERSPAN Faipari Kft. nevét SWISS KRONO Kft-re.

 

"Gyárunk a 2016 nyarára tervezett termelésének megkezdésénél már az új logót, a telephelyeket átfogó nevet és a 'fa legjava' szlogent fogjuk használni", mondta Seregi Barnabás, aki Hendrik Hecht-el és Kázmér Szilárddal együtt ügyvezetői pozíciót tölt be. "Ezzel egyértelműen jelezzük a SWISS KRONO GROUP-hoz tartozásunkat". Az ügyfelek és a partnerek is könnyebben megismerik majd a SWISS KRONO termékeket.


ügyvezetők: Seregi Barnabás, Hendrik Hecht, Kázmér Szillárd

A telephelyek összefonódásával egy közös, még intenzívebb kutatás-fejlesztést ösztönzünk, hogy hatékonyabbak és dinamikusabbak legyünk és egyedi vevői és szervizmegoldásokat valósítsunk meg. A telephelyek kölcsönösen fognak profitálni az új impulzusokból és közösen fejlődnek tovább. Vezérelvünk: "Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan! Az új, egységes márkamegjelenés ahhoz is hozzá fog járulni, hogy a vevők és a partnerek számára még nagyobb biztonságot nyújtsunk azáltal, hogy minden SWISS KRONO ugyanazok a magas szabványkövetelmények érvényesek.

 

- SWISS KRONO Interiors - Bútoripari és belső építészeti termékek

- SWISS KRONO Building Materials - Építőipari termékek

- SWISS KRONO Flooring - Padlóburkoló termékek

 

A magyarországi termékek ennek megfelelően megtalálhatóak a Building Materials (építőipari termékek) területén. Ezzel együtt jár a termékek átnevezése is: KRONOPLY OSB-t mostantól SWISS KRONO OSB-nek hívják.

 

Termékújdonság: SWISS KRONO OSB/3 bright

A SWISS KRONO OSB/3 bright lapot nagyrészt gyérítésből származó egészséges és friss lombos fa alapanyagból készítjük. A lapok préselése előtt csekély arányban 100 százalékig formaldehid-mentes kötőanyag kerül hozzáadásra. Ezáltal a termék értékei jóval az előírt határértékek alatt maradnak. A SWISS KRONO OSB/3 bright lapot ökológia faipari alapanyagként faszerkezetek építésénél, a csomagoló- és bútoriparban is lehet használni. A DIN EN 13986 szabvány szerint CE-tanúsítvánnyal rendelkező és az EN 300 szabványnak megfelelően gyártott, megfelelő hajlító szilárdsági jellemzőkkel rendelkező SWISS KRONO OSB/3 bright lap alkalmas teherhordó és merevítő célokra belső, vagy az időjárás hatásaitól védett külső területeken is.


Az új világos felületű SWISS KRONO OSB/3 bright (képhivatkozás: SWISS KRONO)

A ContiFinish-felületnek köszönhetően a lap nedves területeken történő felhasználásra is alkalmas. Mivel túlnyomó részben lombos fából készül, igen emisszió szegény, ezért érzékeny területeken is felhasználható, pl. óvodákban, kórházakban. Az egyenletes világos felületének köszönhetően a SWISS KRONO OSB/3 bright kiválóan alkalmas látvány és dekorációs célokra, például a belsőépítészetben, vagy akár polcként is.

 

Felhasználási területek:

- Falburkolás, tetőhéjalás, mennyezetburkolás

- Teherhordó mennyezetburkolás

- Családi és ikerházak építése

- Ipari faépítmények

- Víkendházak, kerti házak

- Fokozott biztonsági intézkedéseket igénylő tetőszerkezetek építése

- Óvodák, kórházak

- Padlók, bútorok, belsőépítészet

- Dekoratív alkalmazás

- Csomagolások


Falelemek előkészítése SWISS KRONO OSB/3 bright - ból (képhivatkozás: SWISS KRONO)

SWISS KRONO OSB/3 bright három változatban kapható: sima, nútféderes, valamint mindkét oldalán csiszolt lapként. Opcionálisan mindhárom típus válaszható Anti-Slip csúszásmentes felülettel is. Az Anti-Slip felület nagyobb biztonságot nyújt a tetők területén történő alkalmazás során. "Biztosak vagyunk abban, hogy új termékeink speciális előnyükkel és széles körben való alkalmazhatóságuk miatt nagy visszhangra találnak az építészek, kereskedők, feldolgozók és a végfelhasználók körében", mondta Hendrik Hecht, a magyarországi SWISS KRONO Kft. és a németországi SWISS KRONO GmbH ügyvezetője.

 

Új gyár épül: Építési napló

Vásárosnaményban 2015 őszétől épül az SWISS KRONO új, SWISS KRONO OSB/3 bright-ot gyártó üzeme. A gyár szívét - a ma technikailag legkorszerűbbnek számító ContiRoll típusú gyártósort - a német Siempelkamp cég szállítja. " Az új gyártósor sikeréről abszolút meg vagyok győződve", mondta Kázmér Szilárd, a magyarországi SWISS KRONO Kft. ügyvezetője. " Ezzel a préselővel naponta 800 köbméternyi SWISS KRONO OSB/3 bright-ot fogunk legyártani az ügyfeleink számára.


A kép középén: az energiaellátó és a termelési csarnok, Háttérben: Vásárosnamény (Képhivatkozás: Hegedüs Árpád)

Egy építési naplóban folyamatosan dokumentáljuk a gyár felépülésének fázisait. A www.swisskrono.hu weboldalon az építési naplóban számos kép található meg online. A három kiállításon is betekintést nyerhetünk az építési folyamatokba. Az építési napló nagyformátumú nyomtatott verziója is elérhető a kiválasztott építési folyamatokról szóló szöveges és képanyaggal. A kiállításra látogatók számára így jobban látható, hogy az új gyár hogyan épül fel lépésről lépésre az új modern gyártósorával.


A ContiRoll prés teljes hosszában Foto: Attila Balázs / INTERSPAN Faipari Kft.


Csillagfordító elölnézetből (Fotó: Balázs Attila / INTERSPAN Faipari Kft.)

SWISS KRONO a kiállításokon

CONSTRUMA, 2016. 04. 06. - 2016. 04. 10.

- Budapest: G csarnok/ 304/B

CONSTRUCT Expo, 2016. 04. 07. - 2016. 04. 10.

- Bukarest: Központi csarnok / D201 - D233

SEEBBE, 2016. 04. 19. - 2016. 04. 23.

- Belgrád: 2-es csarnok / 112

Forrás: SWISS KRONO Kft.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.