FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2016-03-25

Megújult a Kikerics Erdészeti Erdei Iskola a Mecsekerdő Zrt-nél

A Mecsekerdő Zrt. március 23-án, szerdán adta át a teljes körűen felújított Kikerics Erdészeti Erdei Iskolát, amely csodálatos, rendezett környezetben, új oktatási eszközökkel várja a gyermekeket és a turistákat a zselici Sasrét-pusztán.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az ünnepélyes rendezvényen köszöntőt mondott Keszi László, az állami erdőgazdaság vezérigazgatója, Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke, továbbá Pappné Németh Tünde, az intézmény vezetője.

A Kikerics Erdészeti Erdei Iskola és Ifjúsági Szálló 50 millió Ft értékű komplex fejlesztése tulajdonosi tőkeemelés keretéből valósult meg. Megújult az épület tetőszerkezete és héjazata, de lecserélték a külső-belső nyílászárókat, környezetbarát és költséghatékony szennyvíztisztító technológiát építettek ki. Emellett a hosszú távú fenntarthatóság érdekében energiahatékonysági korszerűsítést is végeztek. Az épülethez kapcsoltan 20 kW teljesítményű napelem kapacitás telepítése történt. De megújult az egész erdészeti erdei iskola belső tere és környezete, valamint kiszolgáló létesítményei is.

 

 

A közjóléti tevékenység a Mecsekerdő Zrt. tevékenységének szerves része, állami erdőgazdálkodóként egyik fontos küldetése. A közcélú feladatok közül ki kell emelni a környezetvédelmet, a közjóléti létesítmények fenntartását és üzemeltetését, a természetismereti központ működtetését illetve a kisvasút üzemeltetését.

 

 

A Mecsekerdő Zrt. két erdészeti erdei iskoláját, a Kikerics Erdészeti Erdei Iskolát és a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolát évente 6-7000 óvodás és iskolás korú gyermek látogatja. Az utóbbi években az érintett régiók mellett egyre több csoport érkezik az ország különböző pontjairól.

 

 

A 90-es évek végén az akkori Mecseki Erdészeti Zrt. vezetése kiemelten fontosnak tartotta a környezeti nevelést és a gyakorlati természetvédelmet. Küldetésének tekintette, hogy a felnövekvő generáció ráébredjen, hogy erdeink megőrzésén életminőségünk múlik. A Társaság az országban az elsők között hozta létre 1995-ben a Mecsekben az Árpádtetői Erdészeténél a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolát, majd 1996-ban a Zselicben a Szigetvári Erdészethez tartozó Sasréten a Kikerics Erdészeti Erdei Iskolát.

 

 

Az erdészeti erdei iskolák oktató-nevelő munkája nemcsak a felnövekvő generációt formálja, hanem az őket nevelő pedagógusokat, szülőket is. A közel 20 éves kitartó erdőpedagógusi munka eredményeként mára már az iskolai oktatást meghatározó Kerettantervbe is bekerült néhány ismeret az erdő- és vadgazdálkodásról. A Társaság erdei iskoláit évente 6-7000 óvodás és iskolás korú gyermek látogatja. Az utóbbi években az érintett régiók mellett egyre több csoport érkezik az ország különböző pontjairól.

 

 

A Mecsekerdő Zrt. erdei iskolái az országos minősítési rendszernek megfelelően a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) minősítésével, valamint az Országos Erdészeti Egyesület minősítési rendszerének megfelelő minősítéssel is rendelkeznek, mely minősítések garantálják oktatóközpontjaink (infrastruktúra és nevelési - oktatási tevékenység) szolgáltatásainak magas színvonalon történő megvalósulását.

 

 

A közjóléti tevékenység a Mecsekerdő Zrt. erdőgazdálkodó tevékenységének szerves része, állami erdőgazdálkodóként egyik fontos küldetése. A közcélú feladatok közül ki kell emelni a környezetvédelmet, a közjóléti létesítmények fenntartását és üzemeltetését, a természetismereti központ működtetését illetve a kisvasút üzemeltetését. Az erdei látogatók számára az erdei élővilág és az erdészeti tevékenységek szélesebb körű megismerését szolgálja kilenc tanösvényünk valamint a sétautak mellett található tájékoztató táblák. Különlegeségnek számít az árpádtetői, 1300 m hosszú erdei mozgássérült tanösvény, melyet kerekes székesek is könnyen igénybe vehetnek.

Forrás: Mecsekerdő Zrt

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.