FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-12-15

25 éves a Bútorszövetség

Több mint 100 szakmabeli ünnepelte a Bútorszövetség 25 éves jubileumát. A felhívásra-meghívásra megmozdult a szakma, örömmel találkoztak a nagy generáció és az aktív tagság képviselői.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az elmúlt évet értékelve Cselényi Krisztina főtitkár a várakozás helyett, a tenni akarás légköréről beszélt. Komoly gondot okoz a szakemberhiány, az oktatási intézmények áldatlan helyzete, a szakma népszerűségének csökkenése. BKIK-val együttműködésben végzett pályaorientációs program, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Hello Wooddal megvalósult projektek már ez ellen tesznek. Hatékonyan és népszerűen, hiszen a 30 %-os taglétszám növekedés és a programban résztvevő szakiskoláknál a felvételiző diákok létszám- és tanulmányi átlag növekedése sikerként könyvelhető el.
Szakmai összefogás nélkül ez nem képzelhető el, ezért fontos, hogy a Magyar Asztalos Szövetség és a fagazdaságok érdekeit képviselő FAGOSZ is támogatásáról biztosította a programokat. A Bútorszövetség továbbra is fent kívánja tartani tagságát az Európai Bútorszövetségben (EFIC), komoly jelentőséget tulajdonít a nemzetközi cserediák és ERASMUS programoknak.

 

 

 

 

 

Faipari állásbörze, design együttműködés, szakmai továbbképzések 2016-ban.

A jövő évről a főtitkár elmondta, hogy 3 szakmai fórumot terveznek, amelyből az egyik témája már biztosan az asztalos családi vállalkozásokon belüli generációváltás lesz, a másik, pedig a társművészetek és az asztalosság kölcsönhatása.

Februárban állásbörzét szerveznek, ahol a vállalkozások ajánlhatják magukat a végzős diákoknak, állást keresőknek, illetve a diákok és iskolák kapnak bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény legfőbb célja, hogy a munkaadó és a munkaerő egymásra találjon. Ne külföldön, hanem hazai üzemekben lássák jövőjüket a végzős szakmunkás, technikus és mérnökhallgatók, pályakezdők és munkahelyet váltani szándékozók.
Folytatódnak a Kamarával a diákok számára szervezett gyárlátogatások. A Download Design 2016-os témája a gyermekbútor lesz, az eredmények pedig ismét a Construmán lesznek megtekinthetők április 6. és 10. között. Ezzel egy időben a szakmát bemutató és népszerűsítő közösségi standot szerveznek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Hello Wood, a NYME Simonyi János Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, a Kaesz Gyula és a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola közreműködésével.

 

 

Az est programjában hét 1915 és 2015 között tervezett magyar széken keresztül mutatták be az adott kort az egybegyűlteknek Halasi Rita válogatásából. Ligetfalvi Gábor történész érdekes eseményeket elevenített föl ezekből az évekből, rámutatva, hogy a ma történései nem előzmények nélkül valók. Falusi Mariann dzsesszénekes és Sárik Péter zongorista olyan dalokkal színesítette az estét, amik a székek koráról jutottak eszükbe. A hangulat fokozásában jártas Artisjus-díjas énekesnő még közös éneklésre is rá tudta venni a vendégeket. A gála zárásaként egy jótékonysági felajánlás keretében a Vendel utcai műhely kívánságlistájáról választhattak a szövetség tagjai egy-egy szerszámot, eszközt, amellyel megajándékozzák a Hello Wood kezdeményezése nyomán létrejött közösségi barkácsműhelyt.

 

 

Aki ott volt, az saját szemével és fülével győződhetett meg arról, hogy a Bútorszövetség egy olyan támogató, szakmai háttérszervezet, amely adni és összefogni akar. Várja régi és új tagjait, támogatóit a közös munkára!

Forrás: Magyar Búror és Faipari Szövetség

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.