FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-12-14

Felavatták a Nyírerdő Zrt. debreceni erdészeti iskoláját

A Földművelésügyi Minisztérium 2014-ben vette át az erdészetek irányítását, azóta megszületett a vadgazdálkodási törvény, januárban pedig megkezdődik a társadalmi vitája az új erdészeti törvénynek, amelyet jövőre fogadhat el a parlament - közölte az FM állami földekért felelős államtitkára pénteken Debrecenben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Fotók: kromany.hu

Bitay Márton Örs a Nyírerdő Zrt. debreceni erdészeti központjának és erdei iskolájának átadásakor elmondta: a 22 hazai erdőgazdaság 2010 óta összesen 12 milliárd forintot fordított közjóléti fejlesztésekre.

A Nyírerdő ebben az időszakban 600 millió forintot költött ilyen célokra, ebből 300 milliót Debrecenben és környékén - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: az állami erdőgazdaságok közjóléti funkciója egyre erősödik, részt vállaltak a közfoglalkoztatásban, továbbá a rezsicsökkentésben is szociális tűzifa biztosításával.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a közjóléti fejlesztéseket a gazdasági funkció alapozza meg, s ebben a tekintetben a Nyírerdő az első három legjobban gazdálkodó erdészet között van - mutatott rá az államtitkár.
Örömmel nyugtázta, hogy "sikerült visszaverni az Európai Unió akác-ellenes támadásait", s ma már az akácfára hungarikumként tekintenek. Így nem kell lemondani az akácról, amely amellett, hogy fontos tűzifa és az akácméz alapja, a Nyírerdő gazdasági bevételének meghatározó forrása is - mondta.

Bitay Márton Örs szerint Magyarországon a legaktívabb természetvédelmi szakmai réteg az erdészeké, s ennek külön hangsúlyt kell kapnia a jövő évi erdőtörvényben.

 

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: Debrecenben az elmúlt 3-4 év kiemelt fejlesztési területe volt a Nagyerdő, amelyet a Nyírerdővel szorosan együttműködve korszerűsítettek.

Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: erdészetük Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 60 ezer hektár állami területen gazdálkodik, ebből 56 ezer hektár az erdő.

Az elmúlt öt év jelentős hajdú-bihari fejlesztései közül kiemelte az erdőspusztai bemutató ház korszerűsítését, a környékbeli arborétumban foglalkoztató ház építését, a Debrecen-közeli hármashegyen turista-kilátó építését és a fancsikai kilátó felújítását.

A most átadott debreceni erdészeti központ és a mellette kialakított nagyerdei erdészeti erdei iskola 256 millió forintba került, a beruházás a Nyírerdő saját forrásából valósult meg - közölte a vezérigazgató.

Forrás: MTI

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.