FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-12-01

Új asztalosüzem nyílt Kiskunfélegyházán

Ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Fornetti Kft. kiskunfélegyházi bútorgyártó részlege az Izsáki út 26. sz. alatt. A Fornetti Csoport 2 millió Euros befektetési tervének első eleme megvalósult az Asztalosüzem indításával.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A befektetési terv keretében szereplő elemek mind a Fornetti Csoport stabilitását, és további növekedését szolgálják. Mindenképpen fontos ezek között a partnerekkel való kapcsolat erősítése. - nyilatkozta Sebastian Gooding, a Fornetti Group ügyvezető igazgatója a városunkban megnyíló bútorüzem kapcsán.

A Fornetti mindig is valamiféle megoldást kínált mind a vevői, mind a partnerei számára. Ez a bútorüzem lehetővé teszi a Fornetti Csoport számára, hogy a korábbi időkhöz képest háromszor annyi segítséget és támogatást nyújtson a partnerei számára. A megnyitón az ügyvezető köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a projekt megvalósításában, hiszen az elmúlt három hónap során néhányan óriási munkával, fáradhatatlanul segítettek az üzem létrejöttét.

Az ünnepi megnyitón Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere a következőképpen méltatta városunk fejlődésének újabb ékes bizonyítékát."Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy Kiskunfélegyházán 5 év alatt 500 új munkahelyet fogunk teremteni a városban, amely gazdaságfejlesztési program keretein belül fog megvalósulni." A város fejlődéséhez az új munkahelyek teremtése nélkülözhetetlen, ami ezzel az új üzemmel is bizonyítja, hogy az ígéret megvalósulása megfelelő ütemben halad.

A svájci-ír Aryzta AG 2015. augusztusában megvásárolta a Fornettit, ami egy új fejezetet jelent Magyarország piacvezető pékipari vállalatának történetében. A megállapodást követően az új tulajdonos a Fornetti továbbfejlesztését és egy nemzetközi hírű, de magyar gyökerű nemzetközi nagyvállalat felépítését tűzte ki célul. Sebastian Gooding dinamikus, tervekkel teli üzletember lévén a mai nappal megnyitott asztalos üzemmel is bizonyította eltökélt szándékát.

 

Vidács Gyula a Fornetti Kft. operatív ügyvezetője a következő gondolatokat osztotta meg az egybegyűltekkel. Köztudott, hogy a Fornetti Kft. alapvetően fagyasztott, mirelit pékáru gyártását egy automatizált rendszerben próbálta megvalósítani, természetesen egy saját logisztikai rendszert kialakítva a partnerek kiszolgálására. Ami lényeges, hogy az üzletekben lévő helyben sütést is sikerült megvalósítania rövid időn belül egyedi technológiai folyamatoknak köszönhetően. A Fornetti mindig is élen járt a kutatásban-fejlesztésben és mindig a megoldásokat kereste minden problémára. Mind a termékfejlesztésben, mind a technikai újításokban, mind pedig a marketing eszközök alkalmazásában innovatív tevékenységet folytat a vállalkozás és mindig az újdonság varázsát próbálja biztosítani a vásárlóknak. Tagadhatatlan, hogy épp ebből kifolyólag, valamint a magas minőség biztosításával piacvezetővé vált a Fornetti.

 

Egy 600 millió Forintos fejlesztési programot indított Magyarországon, s az első program elemeként a bútorüzem megvalósítása történt meg. Az üzembe közel 20 munkaerőt fognak bevonni, amely a térség meghatározó kiegészítő létszámbővítését is eredményezi. A forgalmi adatok és bevételek azt igazolják, hogy azokban az üzletekben, ahol átépítések történnek, a meglévő üzletek forgalmához képest 20-30%-os bővülés tapasztalható. A bútor felmérését, tehát az adott üzlet felmérését, a bútor megtervezését, az egyedi kialakítások végrehajtását és természetesen a gyártását, majd az üzletekbe való telepítést is kompletten a Fornetti végzi, az arculati elemek biztosításával. A Fornetti kecskeméti 400 m2-es üzeme átlagosan heti 2 üzlet berendezését tudta legyártani. Az elkövetkező időszakban a cég több mint 1000 m2-re bővült a félegyházi üzemmel, így heti 5-6 üzlet berendezését fogja tudni legyártani a közeljövőben.

A mai napon bemutatott beruházás összhangban áll az új tulajdonos az Aryzta AG korábbi bejelentésével, miszerint piacvezető Fornetti vállalatot tovább fejleszti. Nemcsak bútor fejlesztések, nemcsak csomagolástechnikai fejlesztések és kapacitásbővülések valósulnak meg, hanem a kiszolgáló háttér (akár gépjárműpark) fejlesztése is megtörténik. A Fornetti Kft. Kiskunfélegyháza vállalkozásai között csakúgy mint eddig, városunk gazdasági életnek zászlós hajójaként fog a jövőben is működni.

Forrás: Fornetti

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.