FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-11-30

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. kilátót épített a Kis-Milicen

Magyarország legészakibb részén, a magyar-szlovák határ mentén, a 880 méter magas Kis-Milic hegy csúcsán építette meg a Károlyi-kilátót az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A létesítményt közösen avatta fel csütörtökön Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, gróf nagykárolyi Károlyi László, dr. Sárhegyi Zoltán, az erdészeti társaság felügyelő bizottságának elnöke és Zay Adorján vezérigazgató.

 

 

Az ünnepség résztvevőit Zay Adorján köszöntötte. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az idei év kiemelkedő a társaság számára, hiszen több olyan közjóléti beruházás ért véget, amelyen kollégáikkal és partnereikkel együtt évek óta dolgoztak. 2015-ben adtuk át a történetéhez méltó módon rekonstruált füzérradványi Károlyi-kastély parkját, az Országos Kék Kör fejlesztésének részeként kialakított 9 erdei kirándulóhelyet, illetve az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap támogatásával megvalósult 2 autóspihenőt és 2 kilátót. Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ennyi közjóléti létesítménnyel gazdagíthattuk Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és erdeinket - jelentette ki Zay Adorján.

Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára beszédében azt mondta: nincs miért szégyenkezni annak ellenére sem, hogy az erdészeket számtalan vád érte a közelmúltban. Kijelentette: a tulajdonosi oldalról nézve szakmailag kiválóan működnek az erdőgazdaságok. 2010 és 2015 között több mint 12 milliárd forintot fordítottak közjóléti célú beruházásokra a cégek. 40 új kilátót adtak át, 12 kilátót felújítottak, 9 új erdei iskolát, 16 új szálláshelyet, száznál több erdei pihenőhelyet létesítettek. Ezeken túl több mint ötven szálláshely, húsz erdei iskola és csaknem 60 erdei kiránduló- és pihenőhely újult meg.

 

 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai úgy határoztak, hogy a Kis-Milic kilátóját a nagykárolyi Károlyi család előtt tisztelegve, Károlyi-kilátónak nevezik el. A család ugyanis évszázadokon át gondos birtokosa volt a környező erdőknek, mezőknek, településeknek. Az ünnepség résztvevőit Gróf nagykárolyi Károlyi László is köszöntötte.

 

 

A 16,8 méter magas, tájba illeszkedő kilátó tartószerkezete rétegelt-ragasztott fenyőből, a járófelület tölgyfából készült. A négyszögletes, háromszintű építmény legmagasabb járószintje 11 méteres magasságban van.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.