FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-04-10

Download Design – Töltsd le az otthonod!

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design projekt a designerek, a kivitelezők és a felhasználók között a hagyományostól eltérő együttműködést kezdeményez.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A designer a kivitelező (jelen esetben az asztalosipari szakember) segítségével ingyenesen osztja meg szaktudása és kreativitása végeredményét a nagyközönséggel.

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapvető célja mellett mindig fontos szerephez jutott a design társadalmasítása. Az ez irányú nyitottsággal a MOME a designkultúra elérhetőbbé tétele mellett, a design iránti érdeklődés és igényesség kialakulását is támogatja. A projektben való részvétel a hallgatók számára a megvalósítás tapasztalatát, az adás, a megosztás örömét és sikerét adta. A MOME által kezdeményezett Download Design Magyarország első open design projektje. Az együttműködés célja, hogy a felhasználó a kortárs open design megoldások szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzaihoz / kiviteli terveihez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetők.

 

A közösségi szemléletű open design mozgalom a tudásmegosztás új formája. Az ökológiai, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság jegyében a designer eddigi exkluzív tudása az Internet segítségével közkinccsé válik. Az open design projektekben a fogyasztás helyett az együttműködésre és a megosztásra helyeződik a hangsúly.

A MOME tervei szerint a projekt több éven keresztül zajlik, minden évben meghatározott tematikával. 2015-ben, az induláskor „Az első otthonom” volt a központi gondolat. Az egyetem hallgatói olyan bútorokat terveztek, amelyek szerintük a leghasznosabbak az önálló, felnőtt élet kezdetekor. A diákok faipari konzultációs partnerei és a kiállításon látható bútorok kivitelezői önként jelentkező magyar asztalosipari cégek voltak. Az üzemek részvételét a projektben a Bútorszövetség szervezte és koordinálta, valamint az elkészült munkák kivitelezési költségeit a szövetségi tagok állták. A bárki számára online, ingyenesen elérhető, több mint egy tucat bútor között előszobarendszer, kisméretű tároló és ülőke egyaránt található.

 

A projekthez egy önálló, háromnyelvű honlapot fejlesztett az egyetem, amely szintén hallgatói munkaként készül el. A kivitelezéshez szükséges gyártmányrajzok 2015. április 15-től a projekt website-járól – www.downloaddesign.hu – tölthetők le. (AZ oldal még tartalom nélküli.)

A Download Design végeredménye a Hungexpo OtthonDesign szakvásárán, egy 60 m2-es kiállítás formájában lesz látható. A kiállítás zárása után a bútorok jótékony célra kerülnek felajánlásra.

 

Download Design kiállítás: 2015. április 15-19., OtthonDesign kiállítás
(4. otthonteremtési szakkiállítás, Hungexpo, G pavilon, 305B stand)

 

Download Design konferencia: 2015. április 15. 15:00-18:00-ig
(Hungexpo, G pavilon VIP konferenciaterem)

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen az oldalon lehet.

Forrás: MOME

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.