FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-02-13

Felszámolások értékei a világhálón

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer (röviden: EÉR) egy olyan online felület, ahol a Magyarországon felszámolási eljárás alatt álló gazdasági társaságok, illetve civil szervezetek vagyontárgyainak nyilvános értékesítése történik 2015. január 1. óta.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az értékesítések nyilvános pályázat útján vagy árverés keretében történnek, melyeket az értékesítésért felelős felszámolóbiztos hirdet meg a Cégközlönyben. Az árverési hirdetményeket és a pályázati felhívásokat a felszámolóbiztos a Cégközlönyben történő közzétételt követően 24 órán belül azonos tartalommal az EÉR felületén közzéteszi.

 

Az elektronikus értékesítési eljárásban az árverezők, illetve a pályázók (együtt: licitálók) személyesen, vagy törvényes képviselő, illetve meghatalmazott útján vehetnek részt. Az EÉR felületét bárki megtekintheti, a licitálásra (pályázat benyújtására) azonban csak előzetes regisztrációt követően van lehetőség. A regisztrációt követően a licitálók az EÉR által képzett egyedi azonosítóval, illetve a saját maguk által megadott jelszóval léphetnek be az adott értékesítési eljárás felületére.

 

Az EÉR azzal a céllal jött létre, hogy a felszámolási eljárásokban esedékes értékesítési folyamatokat átláthatóbbá, egyszerűbbé tegye, az esetleges visszaéléseket megakadályozza, illetve nagymértékben növelje az értékesítések eredményességét, ezáltal pedig a hitelezői érdekek hatékony védelmét.

 

Bár a rendszer első hallásra hasonlít az adóhivatal néhány éve működő elektronikus árveréséhez, több jelentős különbség is van, vagyis lesz. Az első, hogy itt külön regisztrálni kell, a NAV-os licitálási oldallal szemben itt nem elég, ha a kormányzati Ügyfélkapun regisztráltunk, hanem külön regisztráció kell.

 

Az internetes oldalon 7000 forintért bárki regisztrálhat, a felszámoló társaságok alapdíja havi bruttó 5000 forint, illetve van egy sávos 1000-20 000 forint közötti licitindítási díj, az értékesített vagyon után pedig 1 százalék jutalékot számítanak fel. Az új értékesítési rendszer kifejlesztése megközelítőleg 65 millió forint volt, amelyet a központi költségvetés finanszírozott - mondta Kunfalvi Zoltán, miniszteri biztos az MTI kérdésére.


Egy aktív ajánlat üzletberenezésre: "iparcikk jellegű kereskedelmi egység üzletberendezései (összesen 18 db ingó, vitrines szekrények, polcok, pénztár pult, stb). hátsó konyha/ iroda: 4 db üzlethelyiségben (barna rácsos hatású) 1 db fehér: 4 db nyírfa: 9 db Irányára: 500 000 Ft"

Az EÉR nagy előnye, hogy biztonságos és stabil, a rendszer a felületen történő összes cselekményt naplózza és eltárolja, tehát az értékesítés és az üzemeltetés is átláthatóvá válik. A felhasználóbarát rendszer továbbá megkönnyíti a lehetséges vevők számára az eladásra meghirdetett vagyonelemek kínálatának áttekintését és az árak összehasonlítását.

Forrás: hirado.hu

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.