FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-01-28

Új INTERSPAN gyár, közel 100 új munkahely, a SWISS KRONO GROUP beruházása Magyarországon

2015. tavaszán kezdődnek meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban az INTERSPAN Kft.-nél az új OSB-lap gyártó üzem építési munkálatai.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

2015. tavaszán kezdődnek meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban az INTERSPAN Faipari Kft.-nél az új OSB-lap gyártó üzem építési munkálatai. A cég területén új csarnokok épülnek és egy új gyártósort is telepítenek. A beruházással körülbelül 100 új munkahely létesül. Az üzemben az új technológiával naponta 800 m3 OSB-lapot (oriented strand board) fognak gyártani.

Az OSB-lapok felhasználhatók építőanyagként, félkész épületeknél, és a belsőépítészetben is. Az INTERSPAN fő értékesítési piaca Európa lesz. A termelés az új gyárban várhatóan 2016. nyár elején indulhat meg. A beruházás összértéke 95 millió Euro (kb. 30 milliárd forint). "Az új telephelyre vonatkozó terveinket a magyar hatóságok gyorsan és bürokrácia nélkül támogatták", mondta Hendrik Hecht, az INTERSPAN Kft. ügyvezető igazgatója, "az intenzív együttműködés nélkül nem tudnánk már tavasszal elkezdeni az építkezést."

A SWISS KRONO GROUP több mint 50 éve gyárt faipari termékeket. A vállalatcsoport egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, laminált faforgácslap, MDF-lap, OSB-lap, laminált padlóburkoló és dekorlemez gyártás tekintetében ma már Európa vezető gyártói közé tartozik.

A konszern 11 telephellyel rendelkezik, melyek Svájcban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Ukrajnában, Oroszországban és az USA-ban találhatók. A KRONO csoport székhelye Luzern/Svájc. A SWISS KRONO GROUP több mint 4.500 munkatársat alkalmaz és a tavalyi évben 2 milliárd svájci frank árbevételt ért el.

 

Vásárosnamény, 2015.01.28.

 

Hendrik Hecht     Seregi Barnabás    Kázmér Szilárd

ügyveezető ig.      ügyvezető ig.       ügyvezető ig

Forrás: Interspan

FATÁJ:

Teljesen új, modern technológia épül. Ismereteink szerint évi 350 termelő nappal számol a cég, így mintegy fél millió m3 lesz az alapanyag igény, elsősorban nyár fafajból, de megfelelő arányokban más fafajok is szóba jöhetnek, kivéve az akácot, a csert és tölgyet.

 


 

Sajtótájékoztatót tartott az Interspan a Külgazdasági és Külögyminisztériumban 2015. január 28-án.

 

 

Mintegy 95 millió eurós beruházással létesít faüzemet Vásárosnaményban a svájci tulajdonú Interspan, amely ezzel több mint 100 munkahelyet teremt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban - jelentették be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Max von Tippelskirch, az Interspan-tulajdonos Swiss Krono Group elnökségi tagja elmondta: az építkezést már idén tavasszal szeretnék elkezdeni, hogy 2016. tavaszán elkezdődhessen az üzemben az építőanyagként használt OSB fa lapok gyártása.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára kiemelte: a beruházás azt mutatja, hogy Magyarország végérvényesen túljutott a gazdasági válságon, hiszen a cég 2011-ig jelen volt Vásárosnaményban, de a piaci viszonyok úgy alakultak, hogy fel kellett függeszteni tevékenységét, azonban, perspektívát látva Magyarországban, most ismét a beruházás mellett döntött.

Max von Tippelskirch köszönetet mondott a magyar hatóságok támogatásáért, kiemelve az ügyintézés hatékonyságát és gyorsaságát, valamint a kormány támogatását. Emlékeztetett arra, hogy 1989-ben Vásárosnaményban hajtotta végre a Swiss Krono csoport egyik első Svájcon kívül beruházását, de a telephelyet 2011-ben a gazdasági feltételek változása miatt bezárták. Az évek során azonban nem veszítették teljesen szem elől a telephelyet, és vizsgálták a beruházási feltételeket, amelyek azóta kedvezően változtak. 2016. tavaszán kezdődhet a termelés új, vásárosnaményi üzemükben.

Magyar Levente kiemelte, hogy az üzem az ország olyan térségében létesül, amelyben nagyon fontos minden egyes munkahely, és ahol kiválóan szakképzett munkaerő várja az Interspant. Az államtitkár szerint a beruházás azt is mutatja, hogy jó irányba halad a magyar külgazdasági és külügyi rendszer hatékonyabbá tétele. "Rendre olyan visszajelzéseket kapunk, hogy a megújított külgazdasági rendszerünk minden korábbinál hatékonyabban tudja kiszolgálni azokat a külföldi befektetőket, akik Magyarországra hozzák beruházásaikat" - mondta, hozzátéve, hogy az utóbbi fél évben tizedére csökkent az ügyintézési időszak a támogatási igények kormányzati elbírálására.

Az Interspan beruházását a magyar kormány pénzzel is támogatja, ennek összegéről a hivatalos döntés megszületése után adnak tájékoztatást - mondta el az államtitkár.

Forrás: MTI, MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.