FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2015-01-28

Ikea - rekordévet zárt, nyitvatartást módosít

Az IKEA rekordbevételt ért el a 2014. augusztus 31-én véget ért üzleti évében. A cég közlése szerint Kínában, Oroszországban és Magyarországon növelték leginkább az eladásokat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A nagyításhoz kattints a térképre.

Rekordbevételt ért el az IKEA bútoráruházlánc a 2014. augusztus 31-én véget ért üzleti évében. A bevétel 29,29 milliárd euróra nőtt a 2013-as üzleti év 28,5 milliárd eurós bevételéről.

 

Az IKEA szerdai tájékoztatása szerint jól teljesítettek az észak-amerikai piacon, és még Európában is sikerült javítaniuk helyzetükön a nehéz gazdasági körülmények ellenére is. Az IKEA különösen jó jelnek tartja, hogy Európa déli részén is növekedni tudtak, főleg Portugáliában, de még Spanyolországban is.

A cég szerint majdnem minden piacukon növelték eladásaikat, a legnagyobb fejlődés Kínában, Oroszországban és Magyarországon volt. A vállalat nyeresége 0,4 százalékos éves növekedéssel 3,33 milliárd euróra emelkedett.

Az IKEA 1,7 milliárd eurót költött a 2014-es üzleti évében új boltokra, gyárakra és bevásárlóközpontokra. A vállalatnak 315 üzlete van 27 országban.

Meghosszabbítja nyitva tartását a svéd IKEA bútoráruházlánc magyar érdekeltsége a vasárnapi zárva tartási kötelezettség hatályba lépésével egyidőben - mondta lapunknak Varga­-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR felelőse. Hozzátette, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de abban már megegyeztek, hogy a vasárnapi szünnap miatt esetlegesen kieső bevételt csak a nyitvatartási idő kitolásával tudják megelőzni.

 

A belső működés átszervezése és a nyitvatartási idő módosítása mellett döntött az IKEA Magyarország a parlament által decemberben elfogadott vasárnapi pihenőnap bevezetése után. A budaörsi, valamint a zuglói áruház dolgozóira továbbra is teljes mértékben számítanak - mondta Varga­-Nagy Eszter.

Hozzátette: a vállalat az elbocsátások elkerülése érdekében is döntött a nyitva tartás meghosszabbítása mellett. Kiemelte, a házhozszállítást nem érinti a vasárnapi zárva tartás, mivel a szállítást végző cég nem az IKEA­hoz tartozik, csupán csak szerződés köti a két céget egymáshoz, a jogszabály alapos vizsgálata azonban jelenleg is folyamatban van.

A harmadik, Soroksáron épülő IKEA előkészítésével kapcsolatban Varga­-Nagy elmondta: az építési területet megvették, de további hatástanulmányokra és egyéb engedélyekre is szükség van ahhoz, hogy a beruházás elkezdődjön. Az áruház építésének megkezdése és a nyitás időpontja még bizonytalan, nincs kitűzött dátum.

A további fejlesztésekkel kapcsolatban kiemelte, az IKEA a webáruházak magyarországi indulását is tervezi, amire a magyar vásárlóknak várni kell még egy­két évet. "Jelenleg Nagy­Britanniában és Írországban tesztüzemben működnek a webáruházak. Ha ott zöld lámpát kap a rendszer, akkor nagy esély van rá, hogy legkésőbb 2017­ben hazánkban is elinduljon online szolgáltatásunk tesztelése" - mondta Varga-Nagy Eszter.

A tegnap közzétett számok szerint az IKEA globálisan rekord árbevételt ért el, melyben Magyarország kiemelkedő szerepet játszott. A svéd áruházlánc az észak-­amerikai piacon és Európában is sikeresen javította pénzügyi mutatóit. A cég tájékoztatása szerint Magyarországon, Kínában és Oroszországban érték el a legnagyobb fejlődést.

"A magyarok szívesebben költekeznek, mint pár éve, ez azzal magyarázható, hogy a gazdasági válság éveiben elhalasztották a nagyobb beruházásokat, melyeket a többség most tud bepótolni. A számok megerősítettek minket abban, hogy érdemes volt a termékválaszték palettájának kiszélesítése és láthatóan megvan a gyümölcse a fejlesztéseknek is" - mondta Varga­Nagy Eszter.

 

A 2014. augusztus 31-én véget ért üzleti évben az IKEA 29,29 milliárd euróra növelte bevételét az azt megelőző 28,5 milliárd euró után. A vállalat nyeresége 0,4 százalékos éves növekedéssel 3,33 milliárd euróra emelkedett, 1,7 milliárd eurót költött új boltokra és bevásárlóközpontokra, a két magyarországi áruházzal együtt 27 országban 315 üzlete van az IKEA-nak. A pontos magyarországi árbevételekről Varga-Nagy Eszter későbbre ígért tájékoztatást.


Forrás: hvg.hu és vg.hu

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

STIHL - Nemzedékekre tervezve.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.