FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-12

Kalanderdő - ökoturisztikai fejlesztés a Desedánál

A Természet és ember című szakmai konferencián a Kaposvár környéki ökoturisztikai fejlesztésekhez és potenciális idegenforgalmi lehetőségekhez kapcsolódó előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők a Hotel Kardosfában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Kalanderdő - természetközeli élmények a Deseda környékén nevű projekt részeként szakmai konferenciát rendeztek Természet és ember címmel a Kaposvár közelében lévő Kardosfán. A térség turisztikai életében szerepet vállaló szakemberek rövid előadásai által betekintést nyerhettünk többek között a Deseda természetföldrajzába, a tó mellett megvalósuló Kalanderdő nevű erdei szabadidőpark részleteibe, a térség kiemelkedő horgászati lehetőségeibe és a kaposvári turizmust érintő fejlesztésekbe egyaránt.

 

Ihárosi Péter, a SEFAG Zrt. Turisztikai és közjóléti osztályának osztályvezető-helyettese nyitotta meg a konferenciát, majd az előadók között köszönthettük Klenovics Anikót, a SEFAG Zrt. Turisztikai és közjóléti osztályának vezetőjét, Dávid János főiskolai docenst, Kozári Miklóst, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnökét, Osvalt Mónikát, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőjét és Máyerné Bocska Ágnest, a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület menedzserét. Az előadások után a Kalanderdő projekt helyszíneinek bejárására került sor a Deseda-tó mellett. Az egy órás sétán az arborétum legszebb részeit járták végig a jelen levők, mindvégig a köves, és sármentes ösvényeken haladva.

 

A Kalanderdő projekt a desedai parkerdő területét kezelő SEFAG Zrt. nagyszabású ökoturisztikai fejlesztése, mely tavaly év végén kezdődött el. Forrását az EU Dél-dunántúli Operatív Programja biztosítja. A mintegy 130 millió forintos támogatásból megvalósuló program célja, hogy egyszerre segítse az ismeretterjesztést és a környezeti nevelést, valamint nyújtson kellemes kikapcsolódási lehetőséget. Az arborétumban és környékén már folyamatban van a beruházások kivitelezése, így a jövő évi túraszezon kezdetére új attrakciók sora fogja várni az érdeklődőket.

A tervek szerint négy tanösvénnyel, számtalan információs táblával, a látásunk mellett a hallásunkat és tapintásunkat próbára tevő állomásokkal is találkozhatunk majd, melyek az ismeretterjesztést szolgálják. A helyszínek kialakítása során figyelembe vették a látogatók igényeit, bizonyos részek a fiatalabbak, mások az idősebb korosztályokhoz szólnak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nehézségű kihívást.

Gondoltak a mozgássérültekre is: nekik készült a kerekes székkel önállóan is bejárható guruló tanösvény. A szabadtéri szórakozásra vágyók közül a kisebbeknek játszótér, a nagyobbaknak kalandpálya áll majd rendelkezésére, melyek jellegzetessége, hogy természetes anyagok felhasználásával készülnek, így nem törik meg az arborétum, illetve a parkerdő szépségét. További különlegességként pedig a tóparti madár-megfigyelőhely, valamint a tanösvények mentén hamarosan otthonukra találó, modern és népi motívumokat ötvöző tájművészeti alkotások említhetők meg.

 

Forrás: SEFAG Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.