FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-11-07

Bútorgyártó üzemet avattak Hajdúnánáson

Hazánk egyik legnagyobb könnyűipari vállalata, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. bútorgyártó üzemet nyitott Hajdúnánáson.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A felújított új telephelyen, korszerű technológiával felszerelt gépparkkal indul el a termelés, fő profilja a közületi bútorgyártás lesz. Az új üzemben készen állnak arra, hogy a sport, oktatási, egészségügyi, irodai és egyéb intézményi, valamint kültéri bútorok készítésének piacán kiemelkedő minőséget nyújtsanak.

 

A közel 4500 főt foglalkoztató Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. munkavállalóinak 75 %-a megváltozott munkaképességű dolgozó. A vállalat különös figyelmet fordít a munkahelyteremtésre, a foglalkozatás folyamatos bővítésére. A Társaság az elmúlt években bővítette telephelyeinek számát. Idén új, lámpa-összeszerelő üzemet nyitott Csurgón, most pedig Hajdúnánáson indított el egy bútorgyártó egységet.


Varga Lajos, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (k) és Pál Ákos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társaságokért felelős igazgatója (j) átvágja a nemzetiszínű szalagot, balról Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A bútoripari üzletág létrehozásának célja a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása keretében előállított termékek és szolgáltatások körének bővítése, valamint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának gyarapítása és megtartása.

 

A Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. 30 fő munkavállalóval nyitotta meg az üzemet, ugyanakkor - a megrendelésektől függően - a vállalat tervei között szerepel, hogy a következő évben akár 100 főt is elérheti a foglalkoztatottak száma. A hajdúnánási telephely jelenlegi dolgozóinak több mint háromnegyede megváltozott munkaképességű alkalmazott.

 

Varga Lajos, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a telep megnyitóján elmondta: "A hajdúnánási üzem fő profilja a közületi bútorgyártás. A célunk elsősorban az, hogy a magyar intézményrendszer és az egyéb állami érdekeltségek részére korszerű és magas minőségi színvonalat képviselő irodai, egészségügyi, oktatási, sport, kültéri és egyéb intézményi bútorokat szállítsunk."

 

Az üzem korszerű, és nagy teljesítményű faipari technológiával lett ellátva, ezáltal az országban egyedülálló módon képes nagyobb kapacitást igénylő megrendelések teljesítésére. A versenyképes szaktudás és az eszközök kezelésének elsajátítása érdekében a vállalat képzésben részesíti munkavállalóit, köztük a megváltozott munkaképességű dolgozókat is, akik ezáltal többek között CNC megmunkáló gyakorlatot és szakképesítést szereznek.

A gyártás közel 3500 négyzetméteren valósul meg, ahol közel fél milliárd forint értékű technológiával, automata lapszabász géppel, kétoldalas élzáró sorokkal, CNC megmunkáló központokkal és számos kiegészítő berendezéssel készítik a bútorokat. 


 

A hajdúnánási telephelyen jelenleg már működik egy textil termékeket gyártó egység, ahol három professzionális hímzőgép segítségével dolgoznak a munkavállalók. Az eszközök közül kettő, nyolc fejjel egyszerre nyolc minta keretes, terítékes és sapkakeretes hímzésére is alkalmas, és 9 szín kombinációjával tud dolgozni.

A Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. célja a foglalkoztattok számának folyamatos bővítése, különös tekintettel a megváltozott munkaképességű munkavállalókra. A hajdúnánási üzem átalakítási munkálatait - részben pályázati forrás segítségével hajtották végre. A társaság a telephely megnyitásával újabb munkahelyeket teremt Hajdú-Bihar megyében.

 

Forrás: Kézmű Kft.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.