FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-12-02

Ada bútorgyár iskola-támogatása

A közelmúltban ünnepi esemény helyszíne volt az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola. Az ADA Hungária Kft. képviselői 30 korszerű monitort ajándékoztak az intézménynek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Elsőként Bebes István, Körmend polgármestere méltatta a város meghatározó gyárának tevékenységét. Az ADA Hungária Kft. évtizedek óta a település egyik legnagyobb foglalkoztatója, és aktív szereplője a város közéletének. Ezúttal is egy nagyon hasznos cselekedetre szánták el magukat, hiszen ezzel az ajándékkal jelentős mértékben hozzájárultak a körmendi diákok informatikai ismereteinek a fejlesztéshez. Hangsúlyozta: a város fejlődik, és ez elsősorban annak az összefogásnak köszönhető, amely a gazdaság, az oktatás és a kultúra szereplőinek aktív részvételével valósul meg.

 

Huszár Paul, az ADA ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a körmendi gyárban 650-en dolgoznak, s kötelességüknek érzik, hogy hozzájáruljanak a város eredményeinek, ezen belül az oktatás színvonalának emeléséhez.

- Amikor megtudtuk, hogy ebben az iskolában nagyon színvonalas az informatikai oktatás, ám a technikai háttér modernizálásra szorul, kerestük a lehetőségeket. Úgy érzem, jó megoldást találtunk, s bízom abban, hogy az intézmény jelenlegi tanulói közül később többen is a bútorgyárunkban hasznosítják majd tudásukat - mondta az ügyvezető igazgató.

Farkas Tiborné tankerületi igazgató megköszönte a támogatást, s reményét fejezte ki, hogy megtérül ez a befektetés, amelyből a város és térsége is profitál majd.

 

Fazekasné Mittli Piroska, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola igazgatója elmondta: ezek a berendezések jó helyre kerültek, hiszen tanulóik már eddig is szép sikereket értek el a különböző szintű megyei és országos versenyeken. A technika gyorsan fejlődik, és a modern berendezések beszerzése komoly anyagi terheket jelent az intézmények számára, ezért is nagyon hálásak ezért a segítségért az ADA bútorgyárnak.

 

Egyébként az Olcsai iskolában több mint 20 évvel ezelőtt, 1993 júniusában avatták fel a számítógépes oktatótermet. Ez volt akkor a diákok gyereknapi ajándéka, amely ugyancsak a város üzemeinek támogatásából valósult meg. Az intézmény pedagógusai egy napi fizetésüket, a szülők jelentős része pedig megtakarított forintjaikat ajánlották fel a nemes célra. Kramli Imre, az iskola egykori igazgatója akkor ezt mondta a Rábavidéknek: "Amikor az öregember fát ültet, nem arra gondol, hogy leszedje a gyümölcsét." Most elérkezett a szüret ideje.

 

Forrás: Rábavidék

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.