FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-11-24

Az erdészeti hatóság felülvizsgálja az erdőgazdálkodók adatait

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság erdészeti hatósági jogkörében, hivatalból indított eljárás keretében felülvizsgálja a természetes személynek minősülő erdőgazdálkodók Erdőgazdálkodói Nyilvántartásba bejegyzett adatait.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény (továbbiakban: Evt.) hatálybalépésekor (2009. július 9.) nyilvántartott erdőgazdálkodók az Evt. 18. § (6) bekezdésében foglalt adatok teljes körű nyilvántartásának biztosítása érdekében kötelesek voltak a hiányzó adataikat az erdőgazdálkodási tevékenységükre vonatkozó soron következő bejelentéssel egyidejűleg, de legkésőbb 2010. december 31-ig az erdészeti hatóságnál bejelenteni.

 

Azon természetes személynek minősülő erdőgazdálkodókat, akik fentiekben jelzett kötelezettségüknek nem tettek eleget az Evt. hatályba lépése óta, az erdészeti hatóság határozatban kötelezi adataik pótlására. A hatóság a határozat mellékletében található táblázatban közli az erdőgazdálkodókkal, mely kötelező adataik hiányoznak a nyilvántartásból.

 

A határozatban kötelezett erdőgazdálkodóknak a határozathoz mellékelt formanyomtatvány szerinti hiányzó adataikat a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság részére a nyomtatvány kitöltésével, és a személyazonosság, a lakcím, valamint az adóazonosító jel vagy az adószám igazolására szolgáló okmányok másolatának megküldésével, a kézhezvételtől számított 15 napon belül kell bejelentenie az erdészeti hatóságnak.

 

A hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a mellékletben közölt, de esetlegesen megváltozott adatatok bejelentése is kötelező.

 

Az adatok feldolgozása központilag fog történni, a formanyomtatványt ezért a NÉBIH Erdészeti Igazgatóságnak kell visszaküldeni (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatóság, 1023 Budapest, Frankel Leó út 42-44.)

 

A gazdálkodók Erdőgazdálkodói Nyilvántartásba jelenleg bejegyzett adatai a határozat mellékletében található táblázatban előnyomtatásra kerültek. Az erdőgazdálkodóknak ezt a táblázatot kell kitöltve visszaküldeniük a hatóság részére. A táblázatban mind a hiányzó adatokat, mind pedig a bejegyzés óta megváltozott adatokat meg kell adni. Tekintettel arra, hogy az adatok teljeskörűségének hiányában az erdőgazdálkodó beazonosítása nem lehetséges, a mulasztás az erdőgazdálkodásra vonatkozó jogszabályi előírások súlyos megszegésének minősül.

 

Azt Evt. 18. § (2) bekezdés alapján az erdőgazdálkodói nyilvántartásban adat bejegyzésének (megváltoztatásának vagy törlésének) közokirat vagy teljes bizonyító erejű magánokirat alapján van helye. Ennek megfelelően a táblázat alján az erdőgazdálkodó aláírása mellett két tanúnak is alá kell írnia. A táblázathoz csatolni szükséges továbbá a fentiekben felsorolt, a személyazonosság igazolására szolgáló okmányok másolatát is.

 

Az erdőgazdálkodó felel azokért a károkért, amelyek a bejelentett adat valótlanságából, illetve a bejelentés elmulasztásából származnak.

 

A határozatok postázására várhatóan 2014. december folyamán kerül sor. A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy az adatok bejelentésének elmulasztása esetén az erdészeti hatóság az erdőgazdálkodó bejelentett erdőgazdálkodási tevékenységeinek végrehajtását megtiltja és az erdőgazdálkodót eljárási bírsággal sújthatja.

 

Forrás: NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.