FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-11-11

Hepik - a faapríték partner: Faapríték felsőfokon

Az erdészeti szolgáltatások nyújtásával, faapríték és biomassza előállításával foglalkozó Hepik Erdőgazdálkodó és Biomassza Termelő Betéti Társaság évente 140.000 tonna energetikai faaprítékot termel. A Társaság fő célja, a faalapú melléktermékek minél nagyobb mértékű energetikai célú hasznosítása.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-onA Hepik Bt. jelenleg számos erdészeti gazdasággal és erdőtulajdonossal, mezőgazdasági termelővel, regionális erdészettel áll több éves sikeres üzleti kapcsolatban.

A több mint 1.500 ha erdőterületen végzett erdőgazdálkodási tevékenység jelentős alapanyag-bázist biztosít a folyamatos termeléshez. A vágástéri apadék és egyéb melléktermék felhasználásával előállított faapríték, a tűzifa helyett kínál egy kedvezőbb, automatizálható és gazdaságosabb, környezetkímélő terméket, ezáltal alternatívát biztosítva a kis, közepes és nagyfogyasztók számára az energetika területén. A termék alkalmazásának további pozitív hozadéka a települések környezetterhelésének kedvező alakulása, mivel a magas fűtőértékű faaprítékkal döntő mértékben erőműveket és hőszolgáltatókat látnak el.

A jelenlegi géppark (7 forwarder, 4 nagyteljesítményű, mobil faaprítógép) folyamatos termelést és szállítást tesz lehetővé. Az egész termelésfolyamat a cégen belül zajlik: az alapanyag kiközelítése, aprítása, szállítása, az erdőgazdálkodói követelményeknek megfelelve a vágásterületek tisztítása, valamint előkészítése telepítéshez, ezzel biztosítva a munkafolyamatok optimális összehangolásának lehetőségét.

A folyamatos fejlesztések hatására, a vevői igényeket követve, a termelés volumene folyamatos emelkedést mutat. Az energetikai faapríték termeléshez kapcsolódó ideális megoldások, technológiák alkalmazása professzionális lehetőséget nyújt mezőgazdasági területek revitalizációjához, legelő-, szántóterületek kitisztításához, gyümölcsösök újratermelésbe vonásához.

A társaság állandóan frissíti a potenciális partnerek körét, mivel tevékenységéhez kapcsolódóan a kitisztítandó területekről származó faanyagot, valamint erdőt lábon vásárol. Így a tevékenységi területének megfelelően, az egész Dunántúlról várja az apríték termeléshez kapcsolódó erdő, mezőgazdasági terület vagy faanyag tulajdonosok jelentkezését.

 

www.hepik.hu

 

Forrás: HEPIK Bt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.