FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-11-07

Éjszakai razzia az erdőben

A természetkárosítás, a falopás, az orvvadászat megelőzése nyújtotta a témát azon a képzésen, amelyen a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészei, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság helyi és területi állományából kijelölt személyek, a Várpalotai HM Katonai Rendészet képviselői, valamint a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség polgárőrei vettek részt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A VERGA Zrt. alsóperei Bakony Zöld Szíve Központjában lezajlott oktatást Tengerdi Győző vezérigazgató nyitotta meg. A vezérigazgató szólt a felek között több évre visszatekintő együttműködésről, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal tavasszal megkötött együttműködési megállapodásról, amelynek célja, hogy hatékonyabban ellenőrizzék a vadászati tevékenységet, valamint visszaszorítsák a természetkárosítást, falopásokat, orvvadászatot, és az engedély nélküli technikai sportokat (quadozás, motorozás, terepautózás) a környező erdőkben.  A kölcsönös segítségnyújtás az egész Bakonyvidék területén előforduló szabálysértések és bűncselekmények számának csökkentését, megelőzését, illetve az elkövetők mielőbbi törvény elé állítását mozdítja elő. Az együttműködés eredményeként a felek számos közös, eredménnyel záruló razziát szerveztek már a VERGA Zrt. működési területén.  

Tengerdi Győző elmondta: "Bízunk benne, hogy a közös munka eredményeként sikerül megőrizni az elkövetkezendő generációk számára is a Bakonyvidék erdőségeinek háborítatlan tisztaságát és nyugalmát, amely a területet hazánk egyik legkedveltebb turistacélpontjává teszi. Az állami vagyon felelős kezelőjeként bízunk benne, hogy a ránk bízott természeti erőforrásokat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal közös, hatékony és eredményes munka során még jobban meg tudjuk védeni és őrizni."

 

A köszöntőt követően a VERGA Zrt. munkatársai a falopások megelőzéséről, valamint az orvvadászat elleni fellépésről tartottak tájékoztatót. Előadásukban kifejtették, hogy az orvvadászat, valamint a falopás olyan probléma, amely a rendőrséget és az erdőgazdaságot is különösen érzékenyen érinti, és közös gondolkodást, együttműködést igényel.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei a fegyvertartással, annak jogszabályi környezetével kapcsolatosan tartottak tájékoztatót az erdőgazdaságnak.

Az előadásokat újabb nagyszabású, ezúttal éjszakai razzia követte. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén 26 rendőr 11 erdészeti szakember, 2 polgárőr és 2 katonai rendész kapcsolódott be 19 gépjárművel a több ezer hektáros terület ellenőrzésébe. A közös járőrszolgálat ismét meghozta gyümölcsét: összesen 18 főt igazoltattak, 1 fővel szemben szabálysértési feljelentés készült gáz-riasztópisztoly engedély nélküli tatása miatt. Az ellenőrzés során a rendőri jelzésre nem állt meg egy quaddal közlekedő férfi, a járművet hátrahagyva az erdőbe menekült. Ahogy a keresését végző rendőrök és erdészek egyre közelebb értek rejtekhelyéhez, a férfi önként előjött. Ellene erdőrendészeti szabálysértési feljelentést tettek. Az eset további körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Forrás: VERGA Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.