FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-11-06

Új elnökség az OAFSZ élén

Tisztújító közgyűlést tartott az OAFSZ, a legnagyobb hazai fa- és asztalosipari szövetség október 2-3-án Pannonhalmán.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A pénteki hivatalos eseményt megelőzően a szervezők egy változatos programokat tartalmazó fakultatív nappal is készültek. Ennek keretében először az előzetesen regisztrált érdeklődők egy különleges "tárlatvezetésen" vettek részt az Audi-gyárban, azon belül is a nemrég felavatott présüzem munkáját tekinthették meg. A szakmai információkkal színesített gyárlátogatás sokaknak szolgált igazi csemegével. Nemcsak azért, mert a világ legnagyobb motorgyárát láthatták testközelből, hanem, mert az Audi a világ egyik legismertebb brandje. Délután tovább folytatódtak az érdekes programok. Az apátsági fűszerkert és levendulalepárló mellett az apátsági tárlatvezetés és a Boldog Mór kilátó megtekintése is belefért a kitartóbb érdeklődők idejébe.

 

 

Az esti vacsorára való ráhangolódást egy, az apátsági pincészetben tartott öt tételes borkóstoló és pincelátogatás biztosította. Az este során aztán a kellemes muzsika mellett jutott idő a baráti beszélgetésekre is. Tartogatott a vacsora egyéb meglepetést is, hiszen két alapító és örökös tag, Molnár Péter és Baranyai Pál már korábban jelezte, hogy az elnökségben nem vállalnak további munkát. Mindketten 24 éve, a megalakulás óta végezték társadalmi munkájukat az asztalosszakma érdekében. Mivel lelkes kézilabda-rajongók, így hát nem kis meglepetés volt számukra, amikor Görbicz Anita és Hornyák Ágnes világklasszis kézilabdázók, a kétszeres bajnokok ligája győztes Audi ETO csapatából, egy-egy, 24-es számú, névre szóló, az egész csapat által dedikált mezzel jelentek meg a vacsorán.

 

 

A KÖZGYŰLÉS

 

A szövetség életében a pannonhalmi találkozó nemcsak azért kiemelkedően fontos, mert az alapítás óta regnáló elnök leköszönt és átadta egy új, fiatalokból álló vezetőségnek a stafétabotot, hanem azért is, mert ezzel együtt új célokat és feladatokat is megfogalmaztak. Ezzel nem csupán a szövetség megújulását és elsődleges feladatait jelölték ki az elkövetkezendő időszakra, hanem egy új kommunikációs stratégiát, a szakmai szervezet újrapozicionálását és taglétszámának növelését is célul tűzték ki. A jelölő bizottság által összeállított listán szereplő jelöltek rövid bemutatkozása és az elnökségben elképzelt jövőbeli munkájuk rövid ismertetése után titkos szavazás keretében került sor a voksolásra. A választást követően a megváltozott civil törvény előírásaihoz igazított alapszabály került napirendre. Az alapszabály tervezett módosítása a szövetség honlapján a közgyűlés előtt mindenki számára elérhető és véleményezhető volt. A találkozón igazából az esetleges plusz hozzászólások és vélemények számbavételére nyílt lehetőség. Nem érkezett észrevétel, ami bizonyos szempontból érthető, hiszen a változtatások a törvény új előírásaihoz való igazodást szolgálták.

A megváltozott alapszabályt a jelen lévő tagság egy tartózkodással egyhangúan elfogadta. A hivatalos program záró akkordjaként Árkossy Tamás, az OAFSZ új elnöke megköszönte a leköszönő elnökség munkáját és külön köszöntötte Molnár Péter elnököt és Baranyai Pál alelnököt, akik mindketten az alapítás óta töltötték be ezt a tisztséget. Az ebédszünetet követően egy rendhagyó előadásra került sor. Azért nevezhetjük rendhagyónak, mert egy különleges belsőépítészeti projektet ismertetett a kivitelezést végző mérnöke, majd ezt követően mindjárt lehetőség is nyílt a megvalósult munkák megtekintésére. 1996-ban a millenniumi ünnepségsorozat során a Pannonhalmi Főapátság központi épületegyüttesének teljes rekonstrukciója megtörtént, kivéve a bazilika belső felújítását. Erre csak nemrégen, 2012-ben került sor. A bazilika belsőépítészeti munkáit a Linea Kft. végezte, karöltve a budapesti 3H építészirodával, az angol John Pawson tervei alapján. Már ebből a tervezői-gyártói felállásból is látszik, hogy egy összetett és rendkívül nagy körültekintést igénylő munka volt a bazilika, mint szakrális tér újragondolása.

Az előadás során a jelenlévők bepillantást nyerhettek a tervezési folyamatba, hogyan váltak a skiccek a kivitelező számára is használható műhelyrajzokká, illetve a gyártás napi küzdelmeit is megismerhették. Az amerikai dióból készült bútorzat és stallum mellett a papi öltöző és a kerengő felé néző bejárat lépcsője és a belső térben található szekrények ajtaja készült el a munkák során. Dombi László, a projekt vezetője nemcsak a gyártás során felmerült problémák megoldását ismertette, hanem érdekes részletekkel is szolgált a tervezési folyamathoz és a beépítéshez kapcsolódóan. A felújítás részleteiről szóló cikkünket a Magyar Asztalos 2012. 12. számában olvashatták (Pannonhalmi bazilika belső rekonstrukciója). Az előadást követően a hallgatóság egy idegenvezető kíséretében megtekinthette a bazilikát és a belsőépítészeti munkákat.

 

Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség következő 4 évre megválasztott vezetősége:

Elnök: Árkossy Tamás

Alelnökök: Babanecz Csaba, Csercsics Antal, Horváth Ildikó, Hőgyes Árpád Attila, Parposz Tamás, Salacz Dénes

Felügyelő bizottság: Major János, Szili József, Tamási István

Etikai bizottság: Bánhalmi Gábor, Kocsis Béla, Salacz Dénes

Választási bizottság: Hetzmann György, Hummel József László, Papp Norbert

Jelölő bizottság: Ábri Kálmán, Csiszár István, Tamási Gábor

Forrás: faipar.hu

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.