FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-10-03

Gemenc Vándorpont avatás

Megnyílt a Gemenc Vándorpont és a Keselyűsi Fogadóépület Keselyűsön, a Gemenci Erdei Vasút megállójában olyan gyalogos, kerékpáros és kisvasúttal utazó turisták számára épült a pihenő- és információs központ, akik Budapest, Szekszárd és a Nyugat-Dunántúl felől érkezve lépnek be a Gemenci erdő területére.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója avatóbeszédében kiemelte: "A Gemenc Zrt. számára fontos az ökoturisztikai, a természetvédelmi szemléletformálás és a társadalmi felelősségvállalás eszméje. Ezért mi erdészek, ökoturisztikai szakembereinkkel együtt arra törekszünk, hogy a Gemenci erdő páratlan növény- és állatvilága a megfelelő védelem mellett bemutatható legyen a nagyközönség számára, hiszen Gemenc nemzeti kincsünk."

 

A Keselyűsi Fogadóépület a Szekszárd felől érkező vendégek és az EuroVelo 6 kerékpárútra csatlakozók, valamint a Kéktúra nyomvonalon Pörböly felé továbbinduló kerékpárosok, gyalogos túrázók pihenő- és információs központja. A létesítmény jegypénztárral, büfével és parkolókkal várja a túrázókat. A bázisról könnyen megközelíthető a Forgó-tavi tanösvény, a Sió holtág mellett épült új madármegfigyelő torony, valamint a szintén új, a holtág partján lévő keselyűsi tanösvény is.

Az új létesítményt szeptember 26-án ünnepélyesen átadta Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója valamint Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Szeptember 27-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk Baján a Gemenc Vándorpont elnevezésű kerékpáros és ökoturisztikai bázist. Az Európai Unió Dél-Alföldi Operatív Programja által támogatott létesítmény jelentős turisztikai utak csomópontjában valósult meg.

Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója avatóbeszédében kiemelte: "A komplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális hely lehet, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez a pihenő kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a vándorlókat." Az a terület, ahol az új komplexum megépült, fontos turisztikai csomópont, hiszen Baján, a IV. Károly rakparton, a Duna bal partján, a Türr István híd bajai hídfőjénél áll. Az új létesítményt érinti az Országos Kéktúra, a Magyar Zarándokút, valamint az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal is.


Gemenc Vándorpont esti fényei

Az Európai Unió támogatásával, a Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) keretén belül készült el az új beruházás. A projektet több kedvezményezett a Magyar Természetjáró Szövetség, a Gemenc Zrt., a Dalerd Zrt., a Kőrösök Völgye Turista Egyesület közösen, konzorciumi keretek között valósítja meg. A projekt az Országos Kékkör Dél-Alföldi szakaszának felújítására, a túraútvonalhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére irányul. Az új kerékpáros pihenő komplexumot Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, valamint Fercsák Róbert, Baja polgármesteri feladatait ellátó alpolgármester adta át.

Forrás: Gemenc Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.