FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-10-02

Muzsikált az Erdő a Gaja-völgyi Tájcentrumban a VADEX-nél

2014. szeptember 27-én Fehérvárcsurgó határában a Gaja-völgyi Tájcentrum adott otthont a "Muzsikál az erdő a Királyi Erdőben" rendezvénynek, amely a XVIII. Országos Erdők Hete nyitóeseménye volt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A rendezvényt Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára hivatalosan megnyitotta és kiemelte, hogy a minisztérium célja, hogy az állami erdőgazdaságok által "megnyissa" az erdőket a látogatók előtt, ezért is az idei Erdők Hetének központi témája a magyar erdők turisztikai szerepe. Az Erdők Hetét az Országos Erdészeti Egyesület 1996. óta évente rendezi meg, azzal a céllal, hogy országosan felhívja a figyelmet az erdők jelentőségére, fontosságára. Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára felkötötte az egyesület szalagját a VADEX Zrt. zászlajára. A jelenlévőket köszöntötte rendezvény házigazdája, Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, Szabó Lajos, a "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat főszervezője és Balsay Miklós, az "Erdőért" Egyesület elnöke. A rendezvény példaértékű összefogás eredménye, hiszen a fent említett szervezetek és a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett a helyi Erdőkért Egyesület és a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség is bekapcsolódott a megvalósításba.

 

 

A "Muzsikál az erdő a Királyi Erdőben" a 11. éve szerveződő Príma Díjas "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat dunántúli bemutatkozása. A csodálatos erdei helyszín, a Gaja-patak szurdokvölgye egyedülálló, természetes erdőtömb a Székesfehérvár környéki kultúrtájban. Változatos növény- és állatvilága, sajátos klimatikus viszonyai különleges akusztikájú szabadtéri koncertteret biztosítottak a rendezvénynek.

 

 

 

Az erdő lombkoronája alatt az 1996-ban alakult Győri Egyetemi Zenekar Mozart G-dúr hegedűversenyét és Mozart G-mol szimfóniáját szólaltatta meg Ménesi Gergely, a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának a karmestere vezényletével, aki a kezdetektől fogva fellépője, támogatója, sőt egyik emblematikus alakja a "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozatnak.

A programok összművészeti jellegére jellemzően kiemelkedő képzőművészeti esemény részeseivé váltak a jelenlévők. A Szeles Árok Erdei Szentélyében felavaták Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja Összetartás című emlékplakettjét, melyet megáldott Jákob János protestáns tábori püspök és megszentelt Hortyi Gábor atya.

 

 

 

A rendezvényen résztvevő több száz fős közönség megismerkedett a Gaja-völgye természeti értékeivel az erdőmérnökök által vezetett erdei túrán. A rendezvény a sportolni vágyókat kerékpártúrával, tájékozódási versennyel várta. A gyermekek képzőművészeti, ügyességi programokon vettek részt a Pisztrángos tónál. A székesfehérvári Vadmadárkórház madárbemutatója családok tömegeinek a fegyelmét keltette fel. Az idei "Muzsikál az erdő" fotópályázat díjnyertes képeinek kiállítását is megtekintették a jelenlévők és természetesen nem maradt el a helyi termékek és ételek bemutatója sem. A "Muzsikál az erdő" rendezvényeire jellemző módon a napot kötetlen beszélgetés és tábortűz zárta, ahol érezhetővé vált, hogy a "Muzsikál az erdő" nemcsak bemutatkozott a Dunántúlon, hanem az erdő és a művészetek értékeit eljuttatta a Székesfehérvár környéki emberek szívéhez, lelkéhez.

Forrás: A "Muzsikál az erdő" szervezői

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.