FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-09-25

Környezet- és természetvédelmi oktatók vándorközgyűlése a Mecsekben

Több mint 80 környezetvédelmi- és természetvédelmi oktató ismerkedik a Mecsek és a Zselic természeti és kulturális látnivalóival, tájékozódik az erdészeti erdei iskolai oktatás tartalmáról, körülményeiről és lehetőségeiről 2014. szeptember 26-27-28-án a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza vendégeként.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Kövestetőn tartják ugyanis a KOKOSZ (Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége) 19. vándorgyűlését.

A vándorgyűlés nyitónapján Dr. Náray-Szabó Gábor - a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Országgyűlés által 2008-ban létrehozott Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja -  tart előadást "A nemzeti fenntartható fejlődés stratégiája" címmel.

 

A további programokon a résztvevők ellátogatnak a Kövestető közelében található felhagyott fonolit bányához, Pusztabányán megtekintik a műemlék jellegű üveghutát és megismerkednek a Mecsekerdő Zrt. erdőgazdálkodási tevékenységével, a vágásos erdőgazdálkodás mellett az egyre nagyobb területen megvalósuló folyamatos erdőborítást biztosító erdészeti munkákkal.

 

A házigazda Mecsekerdő Zrt. kisvasutazással egybekötött programon mutatja be a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskola szakmai munkáját, Sás-völgyben a résztvevők megtapasztalhatják az Erdő Háza mint ökoház fenntartható módon történő működését. A tanösvényen a környék növény- és állatvilágát akadályverseny keretében, Hetvehely települést pedig játékos, faluelfedező feladatlap segítségével ismerhetik meg.

A 18 éve létrehozott szövetségnek ma 92 oktatóközpont a tagja, fő célja a környezeti tudatosság és érzékenység fejlődésének valamint a környezetharmonikus magatartás megerősítésének segítése. Szerte az országban jelen vannak, képviselik a környezeti nevelés, képzés, továbbképzés és közművelődés minden területét. Az oktatóközpontok vezetői gyakorló pedagógusok, óvónők, tanítók, tanárok, erdészek, főiskolai és egyetemi oktatók, állatkertek, múzeumok, művelődési központok illetve a természetvédelem hivatásos munkatársai. A KOKOSZ jelentős részt vállal a környezeti nevelés, ismeretátadás, tudatformálás kormányzati feladataiból: 1998 óta programjuk konkrét célja a terepi környezeti nevelés-oktatás szövetségen belüli szakmai koordinálása, az oktatási intézmények erdei iskolai, terepi környezeti nevelési munkájának segítése, szervezése, valamint - a nemzeti parkokkal és az erdészetekkel közösen - a terepi oktatóbázisok tevékenységének szakmai tervezése, és azok működésében való részvétel.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.