FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-09-10

IKEA: Magyarországon is jöhet az örök garancia?

Nem elképzelhetetlen, hogy Németországhoz hasonlóan a magyar IKEA-áruházak is örök garanciát adjanak termékeikre. A Pénzcentrum információi szerint a lakberendezési üzletlánc vizsgálja a garancia kiterjesztését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Több európai országban is átalakíthatja garanciával, cserével kapcsolatos üzletpolitikáját az IKEA. A világ legnagyobb lakberendezési áruházlánca gyakorlatilag azt vezette be Németországban, Dániában és Norvégiában, hogy a vásárlást igazoló blokkal a vásárlás időpontjától függetlenül, időkorlát nélkül visszaveszik a termékeket. Ha a vevő eredeti csomagolásában viszi vissza a terméket, a teljes vételárat visszafizetik, a használt termékekért pedig vásárlási utalványt adnak (a vásárlás összegében).

 

Más országokban (például Nagy-Britanniában) jelentősen, egy évre meghosszabbítják azt az időt, ami alatt visszafizetik a termék árát.

Az IKEA Magyarország jelenleg vizsgálja a garancia kiterjesztésének további lehetőségeit. A visszavételi rendelkezések módosítását a garanciával kapcsolatos megnövekedett vásárlói igény indokolja - tudta meg a Pénzcentrum. 

 

A visszavétellel kapcsolatos rendelkezéseket az IKEA áruházak maguk alakítják ki az adott ország hatályos fogyasztóvédelmi előírásainak, az áruházlánc nemzetközi garanciára vonatkozó irányelveinek, továbbá az adott termékcsoport sajátosságainak figyelembe vételével.

 

Az áruházlánc lapunkat arról tájékoztatta. termékcsoportonként határozzák meg a garancia időtartamát a hatályos fogyasztóvédelmi előírásokat figyelembe véve. A vásárlóknak cserét vagy visszatérítést biztosítanak, de ehhez minden esetben szükség van a vásárlást igazoló blokkra. A termék árának visszafizetése minden esetben a vásárláskor alkalmazott fizetési móddal megegyezően történik. A cserejog ugyanakkor bizonyos termékek esetében nem érvényes, ilyenek például a méretre vágott termékek, vagy higiéniai okokból a kibontott csomagolású textíliák.

Az IKEA minden termékre - a már említett visszavételi lehetőség, cserejog mellett - a törvényben meghatározott jótállási időn (1 év) túl, 2 év önként vállalt jótállást biztosít. Egyes termékek, termékcsoportok esetében még ennél is többet (van olyan termék, amire 25 év garanciát) vállal.

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás?

A termékszavatosság azt jelenti, hogy ha problémánk adódna a megvásárolt áruval, rögtön a gyártóhoz fordulhatunk javításért vagy cseréért. Ez azért nagyon hasznos, mert sokszor nem lehet felvenni a kapcsolatot a kereskedővel, vagy mert nem ismeri el jogos, nem a használatból fakadó hibának. Ezekben az esetekben nagy könnyebbség lehet, ha a gyártót kereshetjük fel a problémánkkal. Emellett továbbra is fordulhatunk természetesen az eladóhoz is (kellékszavatosság), ha gondunk adódna a termékkel. Kevesen tudják, hogy csak rajtunk áll, melyiket választjuk.

 

Bizonyos termékek esetén (jellemzően a műszaki cikkeknél, táskáknál, vagy épp cipőknél fordul elő) érvényesíthetjük jótállási jogunkat is. Amennyiben bármilyen probléma lépne fel, garanciálisan orvosolják azt. Általában egy év a jótállási idő.

 

Forrás: Pénzcentrum

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.