FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-09-09

III. Mátrai Erdészeti Nyílt Nap / Kisvasutak Napja

Az EGERERDŐ Zrt. idén is megrendezte mátrai nyílt napját, rendhagyó módon a Magyar Turizmus Zrt. országos Kisvasutak Napja vándorprogramjával közösen. 9 óra 45 perckor gördült be az első vasúti szerelvény, majd személyautókkal és buszokkal érkező gyermekcsoportokkal és családokkal hamar megtelt a Mátrafüredi park.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


A 10 óra után kezdőd megnyitó ünnepségen Dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója beszélt a jelenlévőknek az elmúlt évek fejlesztéseiről, a Mátravasút megújulásáról, és az EGERERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztéseiről.

Megköszönte a Zalaerdő Zrt. támogatását, Rosta Gyula vezérigazgatónak, aki személyesen is jelen volt Mátrafüreden. Ugron Ákos a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára személyesen tisztelte meg a jelenlévőket és méltatta az állami erdőgazdaságok, köztük az EGERERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztések terén elért sikereit. Horváth László a terület országgyűlési képviselője és Bozsik István, Gyöngyös város alpolgármestere szintén köszöntötték a szépszámú gyermeksereget és szüleiket, tanáraikat.

A megnyitó után vendégeink közösen elültették a parkban a 2014-es Év Fájának választott mezei juhar egy csemetéjét, majd Rosta Gyula vezérigazgatóval kiegészülve átadták a megújult Mátrafüredi Állomás megállóépületét.

A Mátravasút járatai egész nap telt kocsikkal közlekedtek, mindkét felújított állomást és a renovált gördülőállományt az utazóközönség számára bemutatva. Mátrafüreden a parkban 11 állomáson vezették be erdész szakembereink az erdőgazdálkodás rejtelmeibe a kicsiket és nagyokat egyaránt. Megtudhatták vendégeink, hogy Magyarországon az erdő területe törvényi keretek között közel 100 éve folyamatosan gyarapodik, hogy az átlag magyar állampolgár évente 1 m3 fát használ el és sok egyéb fontos információt az erdőről, az erdészek munkájáról.

Bemutatkozott hazánk több erdei kisvasútja és turisztikai látványossága. Délben Gyöngyi gőzös örökbefogadási ceremóniáján vehettek részt a látogatók, megcsodálhatták az idős gőzöst új pompájában. A gyerekek nagy örömére a színpadtól távol álló mozdony az örökbefogadóknak háromszoros füttyel köszönte meg támogatásukat!

 

Akik nem tudtak Mátrafüreden részt venni a Nyílt Napon, azok se keseredjenek el, október 2-án csütörtökön Egerben, az Érsekkertben újra Erdészeti Nyílt Nap!

 

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.