FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-07-23

Egererdő tűzifaudvar és erdei iskola bemutatója

Az EGERERDŐ Zrt. az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatást nyert az innovatív technológiákat bemutató-üzemi tájékoztató programok szervezésére. A projekt megvalósítása során az idei évben három Bemutató-üzemi nap megrendezésére kerül sor.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Bognár Bence műszaki vezető ismerteti a Felsőtárkányi tüzifaudvar gépeit

Első alkalommal, 2014. július 15-én kedden, a Felnémeti Tűzifaudvaron vártuk az érdeklődőket, ahol elsősorban az elmúlt évek fejlesztéseit mutatták be szakembereink, de tartalmas előadásokat hallhattak a résztvevők a fa, mint energiaforrás és a térség kapcsolatáról, a jövőbeni regionális fejlesztési lehetőségekről. Vendégeink között az állami erdőgazdaságok képviselőin kívül helyi gazdálkodókat, önkormányzati dolgozókat is köszönthettünk. Az előadók között dr. Jung László vezérigazgató a dendromassza, mint energiaforrás jelentőségét, míg Urbán Pál vezérigazgató-helyettes az EGERERDŐ Zrt. tartamosan kezelt erdeinek gazdasági és természetvédelmi szerepét emelte ki.

A Tűzifaudvar történetéről, a megvalósult beruházásokról és a faanyag feldolgozásáról az üzemeltető Felsőtárkányi Erdészet vezetője, Borsó Zoltán tartott előadást. Bognár Bence fahasználati műszaki vezető a nagy meleg ellenére is érdekfeszítően mutatta be a tűzifaudvar működési rendszerét, modern gépeit, melyekkel nem csak a környék ipari faanyagellátása, hanem a lakossági igények is megbízhatóan kiszolgálhatóak.


Antal József erdőgondnok az Erdei Iskola fejlesztéséről tartott előadást

A második bemutató napon, 2014. július 22.-én, a Szilvásváradi Erdészet várta az érdeklődőket, ahol a Szilvásváradi Erdészeti Erdei Iskola és a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút fejlesztéseit mutatták be kollégáink, Antal József erdőgondnok és Kovács László vasútüzem vezető. Előadásában Schmotzer András, az EGERERDŐ Zrt. Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumának vezetője a Szalajka-völgy történetét mutatta be, erdőgazdálkodási és turisztikai szempontok alapján. A tartamos erődkezelés, a természeti folyamatok pontos ismerete és a gazdasági igények kielégítésnek összehangolásáról Urbán Pál vezérigazgató-helyettes tartott előadást. A rossz időre való tekintettel az erdei iskola felszereléseit az előadótermekben részletesen ismertették helyi szakembereink, de a megújult, zárt vasúti-kocsik segítségével a Gloriette-tisztás új végállomását és létesítményeit is sikerült megszemlélnünk. Különös érdeklődés övezte az Európai Uniós társfinanszírozásból elkészült hibrid hajtású mozdonyt, amely így a pálya 60%-át tisztán elektromosan képes megtenni, ezzel is hozzájárulva a Szalajka-völgy természeti szépségeinek megőrzéséhez, melyet az EGERERDŐ Zrt. kiemelt feladatának tekint. A Szabadtéri Erdei Múzeum megtekintésére az időjárás nem adott lehetőséget, de minden érdeklődőnek szeretettel ajánljuk az ingyenesen látogatható, a múlt erdő és természetgazdálkodását bemutató, interaktív kiállítóhelyet.

Forrás: Egererdő Zrt.

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.