FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-07-02

A belvárosban nyomul az IKEA

Már nem csak külvárosi bútoráruházként kell számolni a svéd áruházlánccal, miután a világon először a belvárosban, Hamburg sétálóutcájában nyitott új üzletet. De nem csak ebben újít a bútorgyártó óriás, hamarosan nyílhat szállodalánca, a Moxy Hotels is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


Magyarországon az IKEA azonos a bútoráruház fogalmával, míg más országokban ennél sokkal szélesebb tevékenységet végez. Számos országban iroda- és raktárépületekkel rendelkezik, valamint bevásárlóközpontokat fejleszt.

Az IKEA-áruházak többnyire külvárosi részeken, forgalmas utak és autópályák mellett kapnak helyet. Igazi újítás tehát, hogy először a világon Hamburg belvárosában, a sétálóutcában nyitottak üzletet. Az új létesítmény Hamburg Altona kerületében kapott helyet, a beruházás 80 millió euróba került. A várakozások szerint átlagosan 4000 vásárló keresi majd fel munkanapokon az új áruházat, míg csúcsidőszakban kétszer annyian is lehetnek a látogatók - olvasható a portfolio.hu-n.

A környezetbe történő jobb illeszkedés érdekében az egyébként kevés ablakkal rendelkező koncepción is változtattak, s az egész földszinti rész nagy üvegfelületet kapott. Az IKEA hagyományosan elsősorban az autóval történő megközelíthetőséget helyezte előtérbe, az új elhelyezkedésnek köszönhetően azonban nagyobb hangsúlyt kap az alternatív elérés, így ennek megfelelően biciklibérlési lehetőséget is biztosítanak.

Az IKEA már korábban is nyitott új irányokba, 2 éve jelentették be, hogy beszálltak egy új, alacsony kategóriás európai szállodalánc építésébe, és egy alacsony árfekvésű, budget hotellánc kiépítését tervezik, mellyel elsősorban az olcsó, fapados járatokat preferáló turistákat célozzák meg. Az olcsó szállodák üzemeltetését a Marriott végzi majd. Az IKEA nem bútorokat szállít majd be, hanem építőipari technológiát: külső telephelyeken előre gyártott helyiségekből, a bútorokhoz hasonlóan összeszerelve állítják össze a 150-300 szobás szállodákat.

Tíz országban összesen 150 Moxy Hotel létesítését tervezik. Az első idén nyáron nyílhat meg Milánóban a Malpensa reptérnél, amit a müncheni követhet az év végén. További tíz hotel nyitását tervezik 2015-ig. A külvárosi hotelek 18 négyzetméteres szobáiért körülbelül 55-76 eurót kell majd fizetni. Az első öt évben az IKEA 500 millió dollárt fektet be a programba.

Forrás: hvg.hu

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.