FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-07-01

Erdészek és vasutasok összefogása a környezetért

Magyarország piacvezető vasúti árufuvarozó vállalata, a Rail Cargo Hungaria Zrt. bevezeti a Környezetközpontú Irányítási Rendszert (KIR), amely szabályozza a társaság és annak élő környezete közötti folyamatokat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 


A vállalat működését a természeti környezet megóvására irányuló intézkedésekkel összehangoló rendszer elindítását több akció készíti elő. Ezek közül az első az a hulladékgyűjtés, amelyet a Rail Cargo Hungaria partnerével, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-vel közösen szervezett az erdőgazdaság területén. A két vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki tehet valamit környezetünk megtisztításáért.

 

A hulladékgyűjtést a két társaság együttes erővel szervezte a zöld gondolkodás jegyében. A megmozduláson részt vett Tengerdi Győző, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke, CEO is. A program keretében vasutasok és az erdészeti társaság munkatársai közösen kutatták fel és gyűjtötték össze a szemetet a bakonyi erdőben, a fák, bokrok és erdei utak mentén annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke, gyermekeink, unokáink tisztább környezetben élhessenek.

A Rail Cargo Hungaria egyik alapértéke a környezettudatosság, amelyet jelmondata is tükröz: "Tisztán szállítunk." A vállalat a vasúti árufuvarozás során a környezetterhelés csökkentésére, a környezetszennyezés megelőzésére, a természeti és épített környezet értékeinek tartós megőrzésére, az ember és környezet harmonikus kapcsolatának kialakítására, az élővilág védelmére és a fenntartható fejlődés biztosítására törekszik.

A vasúti árutovábbítás önmagában is környezetkímélő fuvarozási módot jelent, hiszen - beleértve az üzemanyag- illetve áram-előállítás hatásait is - jóval kevésbé terheli CO2-kibocsátással a környezetet, mint a közúti fuvarozás. A vasútvállalat a kezdetek óta részt vesz olyan környezetvédelmi akciókban, mint például a WWF által szervezett Föld órája. A Rail Cargo Hungaria emellett az évek során különböző belső kampányokat is indított az irodák működésének zöldebbé tételére, illetve a nyomtatások optimalizálásra. Ez a mostani a társaság kiemelt ügyfelével közös, így még szélesebb körű akció.

A közösségformáló erejű megmozdulás a társaságok közti partnerség megerősítésére is jó alkalmat adott, mindamellett továbbmutató, ösztönző hatással is bírt. Ha saját magunk teszünk a szebb, jobb és zöldebb környezetért, akkor még inkább a sajátunknak érzünk annak megóvásá­t, fejlesztését és gondozását.

 

Rail Cargo Hungaria Zrt. - meghatározó szereplő az európai vasútlogisztikában

"Innovatív vasúti árufuvarozási megoldásainkkal élhetőbb környezetet teremtünk"

A Rail Cargo Group az európai vasúti árufuvarozás egyik vezető logisztikai és szállítási szakértője, amely összefogja a Rail Cargo Austria, Rail Cargo Hungaria és a Rail Cargo Logistics valamennyi szolgáltatását. A vállalatcsoport szakemberei az Északi-, Földközi- és a Fekete-tenger között az év 365 napján állnak az ügyfelek rendelkezésére. A Rail Cargo Hungaria büszkén vállalja a híd szerepét a régióban, amelyre a Rail Cargo Grouppal közösen egyedülálló szakmai tudása, innovatív logisztikai megoldásai teszi alkalmassá.

A vasúttársaság évente több mint százezer vonatot és közel 35 millió tonna árut közlekedtet, a fuvarfeladatok meghatározó részét pedig 23 mozdonyból álló saját flottájával teljesíti. Országos lefedettségének köszönhetően a vállalat Magyarország egész területén folyamatosan ügyfelei rendelkezésére áll. Leányvállalatával, a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt.-vel együttműködve komplex és szerteágazó szolgáltatási palettáról teremt választási lehetőséget megrendelői számára.

A Rail Cargo Hungaria a szeptemberben megszerzendő ISO 14000 (KIR) tanúsítvánnyal együtt a már bevezetett ISO 9001 minőségirányítási és az OHSAS 18000 munkahelyi egészségvédelem és biztonságirányítási rendszert kibővítve integrált irányítási rendszert fog működtetni.

 

Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

A Verga Zrt. a Bakony keleti vonulatában folytat magas szintű erdő- és vadgazdálkodási-, továbbá fafeldolgozási tevékenységet. A társaság a vadásztatás és a saját működtetésű Alsópere Park Szállója révén a turizmusban is jelen van. Az ajkai Hubertus Erdei Iskolájában és a várpalotai Zöld Tanodájában, amelyek lehetővé teszik a természetközeli nevelést, a Verga Zrt. igyekszik megismertetni és megszerettetni az erdőt a felnövekvő generációkkal, elősegítve ezzel a környezettudatos magatartás kialakulását.

A társaság a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően, felelős vagyonkezelőként működteti a rábízott állami vagyont: a fenntarthatóságot figyelembe véve hatékonyan, takarékosan, gondosan, átláthatóan. Emellett az erdőgazdaság feladatellátása során példaként kíván szolgálni arra, hogy az állami vagyon kezelői, az állami tulajdonú társaságok legalább olyan jó gazdái a rájuk bízott értékeknek, mint a magánszektorban dolgozók.
Magas szakmai igényességgel gazdálkodik, melynek során szem előtt tartja a megfelelő hasznosítást, óvja-védi a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseit.

A Verga Zrt. menedzsmentje felismerve a lakosság és a társadalom igényeit, összhangban a kormány "Bejárható Magyarország" programjával 2013. évtől kiemelt figyelmet fordít a közjóléti fejlesztésekre, eleget téve ez irányú elhivatottságának és elkötelezettségének. "A jövő a kezünkben van" közjóléti projekt felöleli a Verga Zrt. közjóléti beruházásait. A vállalat üzemi területének több pontját érintő beruházásai között kilátók és tanösvények felújítása, erdei iskolai fejlesztés, kiállítás és rajzverseny szervezése egyaránt szerepel.

Forrás: VERGA Zrt.

 

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.