FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-06-18

Muzsikál az Erdő

2014. június 17-én a "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat a Magyar Állami Operaházban tartotta hivatalos sajtótájékoztatóját.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány által szervezett rendezvény idén 11. alkalommal jön létre, a sajtótájékoztatónak immár 8. alkalommal ad otthont az Operaház.

A sajtótájé-koztató témáját Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára vezette fel. Kiemelte, hogy a "Muzsikál az erdő" elindított egy folyamatot, amely jótékonyan befolyásolja a köztudatban az erdő megítélését, az erdőhöz való viszonyulást. Azt szeretnék, ha az erdők értékeit, gazdagságát a teljes társadalom megismerhetné. A "Muzsikál az erdő" jelentős szerepet vállal az erdők népszerűsítésében a zene, a művészetek erejével.

Szabó Lajos, a "Muzsikál az erdő"rendezvénysorozat főszervezője bemutatta az idei eseményeket. Megismertette a sajtó képviselőit azokkal a sajátos rendezési elvekkel, amelyek érvényesülnek a "Muzsikál az erdő"-n. Hangsúlyozat, hogy a rendezvénysorozat évről évre fejlődik, idén minden nap minden programelem megjelenik. Várják az érdeklődőket szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei erdei koncertekkel, gyermekprogramokkal, erdei sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, a fenntartható gazdálkodási példák bemutatásával, képzőművészeti kiállításokkal és az elmaradhatatlan helyi, falusi vendéglátással. Az erdei koncertek fellépői között üdvözölhetünk évek óta a "Muzsikál az erdő"-re visszatérő művészeket, mint Szabó Sipos Máté, Ménesi Gergely, Illényi Katica, Orosz Zoltán, Lajkó Félix, a Corpus Harsona Quartett, Szokolai Dongó Balázs. Idén első alkalommal üdvözölhetjük a fellépők soraiban a Muzsikás együttest, Pál István Szalonnát. Szabó Lajos mindenkit bíztatott arra, hogy jöjjön el az erdőbe, tapasztalja meg az erdő és a zene, a művészetek együttes jótékony, testet-lelket feltöltő hatását.

Szabó Sipos Máté, a Magyar Állami Operaház karigazgatója, aki az Operaházat is képviselte a sajtótájékoztatón, évek óta támogatója, fellépője a "Muzsikál az erdő" rendezvényeinek. Kifejtette, hogy az Operaház azért biztosítja a sajtótájékoztató helyszínét, mert a "Muzsikál az erdő" a művészetek csírájához, gyökeréhez visz, hiszen minden művészet a természetből, az erdőből indult, az Operaház pedig a magas művészetek fellegvára. A "Muzsikál az erdő"-t Európa szerte páratlan, immár fesztivállá fejlődött, sajátos rendezési elvek mentén szerveződő eseménysorozatként jellemezte. Elmondta, hogy a könnyűzenének aránytalanul nagy a megjelenési tere a mindennapjainkban, külön érték, hogy a "Muzsikál az erdő"a klasszikus zenének biztosít teret. Közönséget toborozni, a fiatalokat megszólítani az élő megszólalással, a személyes jelenléttel, az élő zene hatásával lehet.

A sajtótájékoztatón Szokolai Dongó Balázs zenéje az erdő ősi energiáit idézte meg. Elmondta, hogy az erdő, a lombkorona akusztikájához hasonló minőséget csak a Carnegie Hall koncerttermében tapasztalt. Bizonyította Szabó Sipos Máté gondolatait, személyes jelenlétével az Operaház ódon faborítású Székely Bertalan termébe hozta az erdő hangulatát, hangjait, a mátrai népdalokat, a "Muzsikál az erdő" szellemiségét.

Forrás: A "Muzsikál az Erdő" szervezői

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.