FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2014-05-28

Ökoturisztikai sétányt avattak a Baláta-tavon

Belső-Somogy élővilágát bemutató 600 méter hosszú ökoturisztikai sétányt avattak kedden a Kaszó Zrt.-hez tartozó fokozottan védett Baláta-tavon.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


MTI Fotó: Varga György

"A magyar kormánynak eltökélt célja az, hogy együttműködve az állami erdészetekkel az erdőket megnyissa az emberek előtt" - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ünnepélyes átadáson. Hozzátette: ezt azzal a céllal teszik, hogy megismertessék Magyarország értékeit a társadalomnak minél szélesebb közösségével.

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében annak a reményének adott hangot, hogy a Somogyország zöld szívében fekvő Baláta-tó az elkészült stégnek köszönhetően ezentúl még több kirándulót vonz majd.

Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója a sétány nyújtotta lehetőségekről szólva elmondta: így "szinte testközelből" tudják megmutatni a tó faunáját és flóráját, köztük olyan ritkaságokat, mint például a szíves levelű hídőrt, a tőzegepert, vagy a fekete keresztes viperát, amelyek fokozottan védettek és Magyarországon csak itt honosak.

dr. Jung László, a 22 - száz százalékban állami tulajdonú - erdészeti részvénytársaság tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt. agrár- és turisztikai befektetési főigazgatóság ügyvezető igazgatója az erdészetek közjóléti programjáról szólva azt mondta: a leglátványosabb a szálláshelyek bővítése, a régi vadászházak felújítása, de ugyanilyen fontosnak tartják a kevéssé látványos, de a "komfortérzethez" elengedhetetlen infrastrukturális fejlesztéseket, valamint azt, hogy olyan, a természetet bemutató attrakciókat hozzanak létre, amelyeken keresztül bemutathatják az erdészek munkáját és ezáltal az erdőt is.


Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója (b), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2), Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője  (j2) és Jung László, az Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. ügyvezető igazgatója (j) átvágja a nemzetiszínú szalagot a közjóléti beruházások keretében megvalósított stégrendszer, a Dr. Marián Miklós sétány átadásán a kaszói Baláta-tó közelében 2014. május 27-én. MTI Fotó: Varga György

Az állami erdészetek eddig mintegy 4,6 milliárd forintot költöttek beruházásokra a 2010-ben elindított közjóléti program keretében. Ennek része a most átadott, mintegy 50 millió forintból megvalósított stégrendszer, melyet a tó egykori elhivatott kutatójáról, Marián Miklósról neveztek el.

A sétányról közelről is megfigyelhető Magyarország legrégebbi, az 1942 óta természetvédelmi oltalom alatt álló ősláp élővilága.

Forrás: Kaszó Zrt.

 

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

ID: WOOD projekt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

ERFARET Tudásközpont
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.